Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Παναγιώτης Στάθης : Ο ευρωβουλευτής Λαγός, οι 130.000 σταυροί και τα «θεμελιώδη δικαιώματά του»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης : Ο ευρωβουλευτής Λαγός, οι 130.000 σταυροί και τα «θεμελιώδη δικαιώματά του»

Από την επιστολή του Γιάννη Λαγού στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κρατώ έναν αριθμό: Τους 130.000 σταυρούς που, όπως λέει,  συγκέντρωσε για να εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019 με τη σημαία της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος τη σημαία την υπέστειλε λίγο μετά και ο ελληνικός λαός επίσης, στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019.

Από μόνος του όμως ο αριθμός είναι τρομακτικός και δείχνει πόσο λάθος είναι τελικά ο «καυγάς» που στήθηκε γύρω από το πόσο «αθώοι» είναι η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Χρυσής Αυγής.

Η απάντηση δεν αφορά πολιτικές απόψεις  του καθενός μας, αλλά κυρίως πολιτικές που εφαρμόζονται: Γιατί τελικά η ταμπέλα δεξιός, αριστερός ή κεντρώος, δεν εχει καμία αξία όταν γκρεμίζονται τα πάντα από πολιτικές οικονομικής «εξόντωσης» . Όταν -παράλληλα- τροφοδοτείται με μίσος ο δημόσιος διάλογος, τροφοδοτούνται με δυναμική τα άκρα. Γιγαντώνονται οι αρνητές της δημοκρατίας.

Γιαυτό τώρα, ο ευρωβουλευτής Λαγός – δικαίως αφού είναι εκλεγμένος- μιλάει στην Ευρώπη για τα θεμελιώδη δικαιώματά του. Αυτά που θα τον κρατήσουν καλοπληρωμένο – με βασικό μισθό 6.500 ευρώ- ευρωβουλευτή ακόμα και ως έγκλειστο, αυτά που προστατεύουν το τεκμήριο αθωότητάς του μέχρι να καταστεί αμετάκλητη η απόφαση , αυτά που προστατεύουν τον κανόνα της δίκαιης δίκης.

Η διαφορά βέβαια της δημοκρατίας από τον φασισμό είναι πως ακόμα και στους εχθρούς της, αναγνωρίζει αυτά τα δικαιώματα. Γιατί η δημοκρατία δεν φοβάται, ούτε εκδικείται…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ