Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Παναγιώτης Στάθης : Ο ευρωβουλευτής Λαγός, οι 130.000 σταυροί και τα «θεμελιώδη δικαιώματά του»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης : Ο ευρωβουλευτής Λαγός, οι 130.000 σταυροί και τα «θεμελιώδη δικαιώματά του»

Από την επιστολή του Γιάννη Λαγού στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κρατώ έναν αριθμό: Τους 130.000 σταυρούς που, όπως λέει,  συγκέντρωσε για να εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019 με τη σημαία της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος τη σημαία την υπέστειλε λίγο μετά και ο ελληνικός λαός επίσης, στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019.

Από μόνος του όμως ο αριθμός είναι τρομακτικός και δείχνει πόσο λάθος είναι τελικά ο «καυγάς» που στήθηκε γύρω από το πόσο «αθώοι» είναι η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Χρυσής Αυγής.

Η απάντηση δεν αφορά πολιτικές απόψεις  του καθενός μας, αλλά κυρίως πολιτικές που εφαρμόζονται: Γιατί τελικά η ταμπέλα δεξιός, αριστερός ή κεντρώος, δεν εχει καμία αξία όταν γκρεμίζονται τα πάντα από πολιτικές οικονομικής «εξόντωσης» . Όταν -παράλληλα- τροφοδοτείται με μίσος ο δημόσιος διάλογος, τροφοδοτούνται με δυναμική τα άκρα. Γιγαντώνονται οι αρνητές της δημοκρατίας.

Γιαυτό τώρα, ο ευρωβουλευτής Λαγός – δικαίως αφού είναι εκλεγμένος- μιλάει στην Ευρώπη για τα θεμελιώδη δικαιώματά του. Αυτά που θα τον κρατήσουν καλοπληρωμένο – με βασικό μισθό 6.500 ευρώ- ευρωβουλευτή ακόμα και ως έγκλειστο, αυτά που προστατεύουν το τεκμήριο αθωότητάς του μέχρι να καταστεί αμετάκλητη η απόφαση , αυτά που προστατεύουν τον κανόνα της δίκαιης δίκης.

Η διαφορά βέβαια της δημοκρατίας από τον φασισμό είναι πως ακόμα και στους εχθρούς της, αναγνωρίζει αυτά τα δικαιώματα. Γιατί η δημοκρατία δεν φοβάται, ούτε εκδικείται…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ