Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Παναγιώτης Στάθης: Ο Τσουκάτος έχει ήδη πει που πήγαν τα χρήματα. Απλά κάποιοι κάνουν πως δεν ακούν…

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Ο Τσουκάτος έχει ήδη πει που πήγαν τα χρήματα. Απλά κάποιοι κάνουν πως δεν ακούν…

Πρέπει προφανώς να γράφουμε τα πράγματα όπως προκύπτουν από την ιστορική «αλήθεια». Θα μου πείτε αυτή είναι υποκειμενική και προφανώς όταν πρόκειται για νομική υπόθεση, ισχύει το «άλλο η αλήθεια και άλλο η δικαστηριακή αλήθεια». Δηλαδή άλλο τι πραγματικά έγινε και άλλο τι αποδείχτηκε ότι έγινε. Εν προκειμένω , στην υπόθεση Siemnes  –Τσουκάτου, υπάρχουν ιστορικές αναφορές που κατατείνουν σε «δικαστηριακή αλήθεια».  Ποιες είναι αυτές;

Η τοποθέτηση Τσουκάτου, εξ αρχής, πως το 1 εκατομμύριο μάρκα, δεν πήγε προς δωροδοκία υπαλλήλων , αλλά μπήκε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Το επιβεβαίωσαν δυο ταμίες του κινήματος.

Το υιοθέτησε, με έναν τρόπο, η εισαγγελέας της έδρας, στην αρχική προ  αλλαγής του Ποινικού Κώδικα,  πρότασή της: Αντιγράφω από το ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας: «….Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ καθώς κατά την κρίση της, «η τελική κατάληξη των χρημάτων ήταν ή ο ίδιος ή άλλο τρίτο πρόσωπο».. Ως εκ τούτου το αδίκημα σε βάρος του έχει παραγραφεί είπε η εισαγγελέας…»

Η αλλαγή του κώδικα, οδήγησε στην dejure παραγραφή του αδικήματος προχθές, αλλά και πάλι η ουσία μένει: Ο Τσουκάτος τα χρήματα τα πήγε εντός κόμματος. Άγνωστο όμως που…

Γιαυτό λοιπόν, πριν ρίξουμε το λίθο του αναθέματος σε κάποιον, ας διαβάσουμε τι λέει πρώτα:  «Πήρα την πολιτική ευθύνη λέγοντας την αλήθεια και η δικαίωση ήρθε μετά από 11 χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των 11 χρόνων απολύτως μόνος (με ελάχιστες εξαιρέσεις δημόσιας στήριξης από τους συναγωνιστές μου)δέχτηκα σιωπηλά συκοφαντίες, ψέμματα, διαστρεβλώσεις. Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω. Ελπίζω και εύχομαι μία από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις να αφορά τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα».

Ο Τσουκάτος λοιπόν  την πήρε την πολιτική ευθύνη. Η υπόλοιποι στην τότε ηγεσία, τι έκαναν;

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ