Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Οι 102 νεκροί στο Μάτι ήταν «πλημμέλημα» – Τι δεν καταλαβαίνεις;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Οι 102 νεκροί στο Μάτι ήταν «πλημμέλημα» – Τι δεν καταλαβαίνεις;

Η φωτιά στο Μάτι , η διαχείρισή της, και τα τραγικά αποτελέσματά της ήταν πλημμέλημα. Τελεία και παύλα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ήταν διευρυνόμενο πλημμέλημα. Δεν αξίζει καν να διερευνηθεί ως κακούργημα.

Δεν αξίζει , ακόμα και μετά τις νέες καταγγελίες , περί προσπάθειας ναρκοθέτησης της έρευνας, ακόμα και για (καταγγελλόμενες) εκβιαστικές πρακτικές.

Δεν αξίζει , στα χιλιάδες «γιατί» των ανθρώπων που είδαν οικογένειες να καίγονται, έστω να διερευνηθεί στην αυστηρότερη ποινική του διάσταση.

Το είπε δεύτερη εισαγγελέας, η οποία απέρριψε δεύτερο αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για την τραγωδία στο “Μάτι”, με τους 102 νεκρούς συνανθρώπους μας, για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που το κρίσιμο χρονικό διάστημα βρίσκονταν στην ιεραρχία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το δεύτερο “όχι’ αυτή τη φορά ειπώθηκε από την εισαγγελέα πρωτοδικών Σαπφώ Κατσανάκη,η οποία κρίνει ότι δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης. Η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού πρώτα μελέτησε όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που της διαβίβασε ο ανακριτής αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής κου Λιοτσιου, με τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον του κου Ματθαιόπουλου ο οποίος είχε την επιχειρησιακή ευθύνη τη μοιραία μέρα στο “Μάτι” καθώς η εισαγγελική λειτουργός στο σκεπτικό της απόφασής της κάνει λόγο για ήδη γνωστά στοιχεία που είχαν προκύψει στη μέχρι πρότινος έρευνα.

Εν ολίγοις, ερευνάται πλημμέλημα: Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ