Παναγιώτης Στάθης: Οι αρνητές μάσκας θα τη φορούν όταν πάνε στα δικαστήρια;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Οι αρνητές μάσκας θα τη φορούν όταν πάνε στα δικαστήρια;

Έπεσαν οι μάσκες (σε σχολεία και δικαστήρια) λέει ένας εύστοχος τίτλος και διερωτάται αν έρχονται (ως υποχρεωτικό μέτρο) και για τους εξωτερικούς χώρους της Αττικής.

Βροχή έπεσαν λοιπόν οι μάσκες στα σχολεία. Ήδη ολοκληρώθηκε , όπως ενημερωθήκαμε, η παράδοση του πρώτου μέρους των περίπου 1,6 εκατομμυρίων (δηλαδή από μια σε κάθε μαθητή και καθηγητή- δάσκαλο). Θα ακολουθήσει νέο κύμα στο τέλος της βδομάδας.

Την ίδια στιγμή η νέα ΚΥΑ δεν αφήνει χώρο για παρερμηνείες. Υποχρεωτική η χρήση της στα δικαστήρια σε εσωτερικούς αλλά πλέον και εξωτερικούς χώρους. Μη ξεχνάτε πως στα δικαστήρια της Αθήνας μπαίνουν πάνω από 30.000 κόσμος ημερησίως.

Παράλληλα η κουβέντα περί υποχρεωτικότητας της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική έχει φουντώσει, όσο κι αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατ’ αρχήν το διέψευσε.

Την ίδια στιγμή έχουν σχηματιστεί, όπως πληροφορούμαι , πάνω από 100 δικογραφίες για διάφορους που διακινούν fake news για την πανδημία αλλά και υποκινητές του κινήματος αρνητών χρήσης μάσκας.

Και η ερώτηση που μου έρχεται είναι μια (πέραν των προφανών αποριών μου για την απουσία κοινής λογικής σε τέτοιου είδους αντιεπιστημονικές απόψεις):

Αν αυτοί οι αρνητές, βρεθούν στα δικαστήρια (ως διάδικοι, όχι ντε και καλά ως κατηγορούμενοι) θα τη φορέσουν την μάσκα; Η θα διακινδυνεύσουν τη σύλληψή τους και το πρόστιμο;

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ