Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Παναγιώτης Στάθης: Οι δικηγόροι έχουν δίκιο για τα κριτήρια χορήγησης των 400 ευρώ

"Το οικογενειακό εισόδημα ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει ληφθεί ως κριτήριο σε οποιασδήποτε μορφής οικονομική ενίσχυση, προς οποιοδήποτε κλάδο, λόγω της πανδημίας" επισημαίνει ο Παναγιώτης Στάθης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Οι δικηγόροι έχουν δίκιο για τα κριτήρια χορήγησης των 400 ευρώ

Κατ΄ αρχήν οι δικηγόροι (και οι άλλοι επιστήμονες) ζητούν χρήματα που έχουν καταβάλλει οι ίδιοι. Δεν είναι δανεικά και δεν μπορούν να γίνουν αγύριστα.

Το περίφημο 400άρι , που έχουν φτάσει -χωρίς να φταίνε- σχεδόν στα όρια επαιτείας για να το εισπράξουν από τον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, ακόμα να το δουν. Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, ήρθε να αναπληρώσει μια ΚΥΑ της νέας ηγεσίας που περιέχει στοιχεία μη αντικειμενικής κατανομής των χρημάτων τους.

-Π.χ Ορισμός οικογενειακού εισοδήματος έως 30.000 ευρώ, αντί του λογικού (όπως ζητούν) ατομικού εισοδήματος, ξεκινώντας από τον πιο οικονομικά αδύναμο και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού

Μάλιστα το οικογενειακό εισόδημα ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει ληφθεί ως κριτήριο σε οποιασδήποτε μορφής οικονομική ενίσχυση, προς οποιοδήποτε κλάδο, λόγω της πανδημίας.

-Το διατιθέμενο ποσό ανέρχεται στο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ, τόσο για τους δικαιούχους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ, όσο και για τους οικονομολόγους και γεωτεχνικούς, σε αντίθεση με τις αρχικές δεσμεύσεις της για διάθεση μεγαλύτερου ποσού, όπως είχε καταγραφεί σε συναντήσεις με την προηγούμενη ηγεσία.

Τι ζητούν οι δικηγόροι:

-Το χορήγημα να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι που το έχουν πραγματική ανάγκη, ανεξάρτητα ασφαλιστικής ενημερότητας ή ικανότητας, κατ’ αύξουσα σειρά ατομικού εισοδήματος, ξεκινώντας από τον πιο οικονομικά αδύναμο και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού, το οποίο θα έπρεπε μόνο για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ να ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια από το σύνολο των 67 εκατομμυρίων του μέχρι σήμερα υπάρχοντος αποθεματικού, μη συμπεριλαμβανομένου του ποσού που δεν έχει αποδοθεί παρανόμως στον ΟΑΕΔ από τον ΕΦΚΑ.

Λογικό μου ακούγεται πάντως…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ