Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Παναγιώτης Στάθης: Ποδόσφαιρο- Για την τήρηση της νομιμότητας άκουσε κανείς;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Ποδόσφαιρο- Για την τήρηση της νομιμότητας άκουσε κανείς;

Επειδή είναι ακραιφνώς ποδοσφαιρικό το θέμα , είναι προφανές πως η μπάλα πάει στην εξέδρα. Βρέθηκε δηλαδή μια μεσοβέζικη λύση η οποία τελικά δεν ικανοποιεί ούτε τους εμπλεκόμενους , κυρίως όμως δεν ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Γιατί ερωτά ο άλλος : Τι σημασία ποια είναι η ομάδα που είναι αντιμέτωπη με τον νόμο; Τι σημασία έχει αν η ομάδα λέγεται Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός; Γιατί , στα δικά μου μάτια, ακόμα και τα οπαδικά , είχαν προηγηθεί υποβιβασμοί ιστορικών ομάδων όπως η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής. Σε εφαρμογή των νόμων.

Άρα αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί ως κράτος οφείλουμε απλώς να τηρούμε τη νομιμότητα. Παραβιάστηκε ο νομός από τον ΠΑΟΚ; Να εφαρμοστεί. Παραβιάστηκε από τον Ολυμπιακό; Να εφαρμοστεί η ποινή. Αρκεί να αποδειχτεί πως παραβιάστηκε.

Γιατί αν αλλάζουν οι κανόνες μεσούσης της περιόδου, θα έρθει ο Πανιώνιος και θα στου πει, «δεν κατάλαβα εγώ γιατί να υποβιβαστώ;».

Και θα έρθει και ο κάτοικος στο Μάτι που κάηκε το σπίτι του και ήταν αυθαίρετο και θα σου πει (και δικαίως) , «συγνώμη γιατί δεν κάνεις και για μένα έναν νόμο τότε;». Ναι, αλλά τότε δεν λέγεσαι κράτος, αλλά «φωτογραφείο» διατάξεων…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ