Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: To μήνυμα των Ελλήνων δικηγόρων από το Καστελλόριζο έχει σημασία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: To μήνυμα των Ελλήνων δικηγόρων από το Καστελλόριζο έχει σημασία

Ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας , έχοντας ξεφύγει από την επιστημονική ακινησία που παρατηρήθηκε κατά διαστήματα (προφανώς και λόγω κρίσης) τα τελευταία χρόνια προτάσσει την νομική φαρέτρα του για ένα μείζων εθνικό θέμα. Την κατάλληλη στιγμή για το κατάλληλο θέμα.

Όταν αποφασίστηκε από τη Συντονιστική των Δικηγορικών Συλλόγων , να πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για το μείζων νομικό θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, η ένταση στα Ελληνοτουρκικά χτυπούσε κόκκινο.

Ηταν λοιπόν μια φωτεινή στιγμή για τους δικηγόρους να αποφασίσουν να παρέμβουν τότε , ώστε να προσθέσουν επιχειρήματα στην ήδη πλούσια ελληνική φαρέτρα, να επισημάνουν και κυρίως να ακουστούν παντού. Σε όλο τον κόσμο.

Η παρουσία του καθηγητή και τ. προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου στην εκδήλωση , δίδει τη δυνατότητα διεθνοποίησης της φωνής τους , όπως βέβαια και η παρουσία κι άλλων διαπρεπών νομικών της χώρας. Όπως βέβαια και εκπροσώπων της κυβέρνησης και των κομμάτων.

Όπως βέβαια και η ιδέα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο Καστελλόριζο , όπου χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της χώρας.

Η πανδημία δεν βοήθησε να προσκληθούν και να παραβρεθούν και πρόσωπα από τη διεθνή νομική σκηνή, προσωπικότητες με κύρος και απόψεις ξεκάθαρες πάνω σε θέματα διεθνούς δικαίου.

Θα γίνει όμως στο μέλλον, όπως μαθαίνω…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ