Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Το όνομα του Υπουργού με τον λογαριασμό στις ΗΠΑ ο Αγγελής το είχε πεί από τον Φεβρουάριο του 2019

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Το όνομα του Υπουργού με τον λογαριασμό στις ΗΠΑ ο Αγγελής το είχε πεί από τον Φεβρουάριο του 2019

Ήταν προφανές πως η κατάθεση του Γιάννη Αγγελή, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς θα απασχολούσε πολύ έντονα την Προανακριτική.

Πέραν των άλλων σημείων διάβασα υψηλή κριτική γιατί λέει παραδέχτηκε ο Αγγελής πως τον Δεκέμβριο του 2018 του δόθηκε στη Βιέννη από τους Αμερικανούς του FBI o λογαριασμός στις ΗΠΑ, στη Βοστώνη, ενός πρώην υπουργού, και εκείνος, λέει, αρνήθηκε να τον παραλάβει. Και αναρωτήθηκαν πολλοί («με νόημα») γιατί δεν αναδείχτηκε αυτό επαρκώς από τα ΜΜΕ.

Πρώτον παιδιά το όνομα του Υπουργού το έχει πει ο Αγγελής από τις 19 Φεβρουαρίου 2019, φόρα παρτίδα, στην αναφορά στον Άρειο Πάγο. Ξεκάθαρα, με ονοματεπώνυμο.

Δεύτερον είπε πως δεν τον πήρε γιατί δεν του δόθηκε επισήμως, μέσω δικαστικής συνδρομής, αλλά «πλαγίως», συνεπώς μη νομίμως. Ζήτησε δε να γίνει μέσω Eurojust. Το ερώτημα είναι μετά την παραίτηση Αγγελή (αν κακώς δεν τον πήρε ο Αγγελής) ελήφθη ο λογαριασμός επισήμως μέσω δικαστικής συνδρομής;

Τρίτον όπως είπε ο κ.Αγγελής ο εν λόγω λογαριασμός στη Βοστώνη, ήταν του γιου του πολιτικού προσώπου, που προφανώς σπουδάζει εκεί. Και του κατατέθηκαν 30.000 δολάρια.

Προσωπικά δεν ξέρω αν είναι λεφτά μίζας. Αλλά αν δωροδοκήθηκε με 30.000 ένας υπουργός από μια εταιρία με τζίρους εκατομμυρίων, τότε ήταν πολύ φτηνός…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ