Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: To ΠΑΣΟΚ και η προστασία της πρώτης κατοικίας

θα πρέπει να δοθεί εκ νέου παράταση που να δίνει τα περιθώρια να υποβάλουν αιτήσεις χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: To ΠΑΣΟΚ και η προστασία της πρώτης κατοικίας

Ακουσα μια συνέντευξη του νέου αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Κατρίνη , που εκλήθη να απαντήσει προς τα που “κοιτάζει” το άλλοτε κραταιό κίνημα για συνεργασία: Προς τη ΝΔ ή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και απάντησε ως εξής: “Με ρωτάτε ουσιαστικά “ποιός ειναι καλύτερα να κυβερνήσει , η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ”. Γιατι δε με ρωτάτε πως θα ήταν αν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ; ”.

Το κείμενο δεν γράφεται για να υπογραμμίσει το ευφυές της απάντησης του κ. Κατρίνη, αλλά γιατί με τσίγκλισε να θυμηθώ πόσο αδικούμε κάποιες φορές τις πρωτοβουλίες κομμάτων, που είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Μια τέτοια είχε καταγραφεί σε αυτό εδώ το site , στις 18 Δεκεμβρίου (dikastiko.gr), όταν οι Κοινοβουλευτικοί Υπεύθυνοι του Κινήματος Αλλαγής Δικαιοσύνης Νάντια Γιαννακοπούλου και Ανάπτυξης Μ. Κατρίνης έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που εν μέσω πανδημίας πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για επαναπροσδιορισμό των δικών τους, στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών τους.

“Οι δυσλειτουργίες της πλατφόρμας και οι συνθήκες στην λειτουργία Υπηρεσιών, που εμποδίζουν την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, έχουν επηρεάσει καθοριστικά αυτήν την κατάσταση”, έλεγαν τότε.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή: “Στις 5/1 και σε απάντησή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ερώτηση που είχαμε λάβαμε την απάντηση ότι δεν χρειάζεται κάποια παράταση και παρουσιαζόταν μια ιδεατή λειτουργία της πλατφόρμας. Λίγες μέρες αργότερα στις 13/1 ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί παράταση 15 ημερών”, αναφέρουν οι δυο βουλευτές.

Και συμπληρώνουν: “Τώρα πια όμως φαίνεται πως δεν θα είναι αρκετή ούτε αυτή η παράταση για την υποβολή αιτημάτων επαναπροσδιορισμού. Γι’ αυτό και θα πρέπει να δοθεί εκ νέου παράταση που να δίνει τα περιθώρια να υποβάλουν αιτήσεις χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας. Είναι η ελάχιστη κίνηση σεβασμού της Κοινωνίας που δοκιμάζεται, του Κράτους Δικαίου, χιλιάδων πολιτών που υποφέρουν”.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ