Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Παναγιώτης Στάθης: Αιδώς Άγιε πατέρα – Κήρυξε αγάπη κι όχι μίσος

Η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου είναι μια απο αυτές που όχι μονο απομακρύνουν το κόσμο απο την εκκλησία αλλά γεννούν ένα ερώτημα: Σκέφτονται πριν μιλήσουν;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Αιδώς Άγιε πατέρα – Κήρυξε αγάπη κι όχι μίσος dikastiko.gr

Η φράση έχει ακουστεί κατά κόρον πλέον και έχει καταδικαστεί πολλάκις απο όλους. Καλό να μην εναπαλαμβάνεται λοιπόν γιατί προκαλεί αποτροπιασμό. Η λογική πως “δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση”, προκαλεί οργή σε οποιονδήποτε, σκεφτείτε σε μια γυναίκα που το έχει βιώσει : “Υπάρχουν πολλά θύματα που βρίσκουν ανακούφιση κι ελπίδα μέσα από τη θρησκεία και επομένως φανταστείτε πώς νιώθουν αυτοί όταν βλέπουν μια δευτερογενή κακοποίηση και ιδιαίτερα από τη θρησκεία που υποτίθεται ότι αγκαλιάζει τον άνθρωπο, τον κατανοεί, σέβεται, αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και εν πάση περιπτώσει λειτουργεί προστατευτικά”, ήταν τα λόγια της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου (Open).

Και έχει δίκιο. Γιατί αυτές οι απόψεις του κ. Χρυσόστομου δεν είναι μόνο αντιεπιστημονικές , είναι και σκοταδιστικές. Είναι μακριά από τα λυτρωτικά και παρηγορητικά λόγια που αρμόζουν σε μια θρησκεία.

Αλήθεια όμως τι είπε η εκκλησία μας ; Η ιεραρχία αποδοκίμασε εντόνως τον Χρυσόστομο, δυο ημέρες πριν αναγνωστεί εγκύκλιό της στις εκκλησίες, που επαναλαμβάνει την πάγια θέση της και τάσσεται κατά των αμβλώσεων.: “Στις μέρες μας υπάρχουν επιστημονικές δήθεν θεωρήσεις που αμφισβητούν αυτήν την άξια του εμβρύου, υπάρχουν κοινωνικές αντιλήψεις που το εγκαταλείπουν απροστάτευτο, στερώντας του το προνόμιο της ζωής, υπάρχει νομολογία πού θωρακίζει νομικά τις εκτρώσεις, αλλά και το δικαίωμα του εμβρύου στη ζωή, δικαιολογώντας έτσι την ανθρώπινη αγριότητα”, αναφέρεται εκεί.

Ναι η ελληνική νομοθεσία, ορθώς προστατεύει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος , προστατεύει τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού. Προστασία. Αυτή είναι η σωστή λέξη. Τα υπόλοιπα εμπίπτουν σε σκοταδιστικές εποχές, μη αποδεκτές. Μη ξεχνάμε επίσης πως η θρησκεία οφείλει να κηρύττει αγάπη κι όχι μίσος. Ας το πράξει.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ