Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Παναγιώτης Τσιμπούκης: Υπουργέ της Δικαιοσύνης πάρε πρωτοβουλίες καταρρέει το e-justice

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Τσιμπούκης: Υπουργέ της Δικαιοσύνης πάρε πρωτοβουλίες καταρρέει το e-justice

Του Παναγιώτη Τσιμπούκη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας,  παλεύει για την καθιέρωση της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, δηλαδή για  την ηλεκτρονική κατάθεση των δικογράφων κ.λπ. (e-justice), ενώ τη ίδια στιγμή  το όλο σύστημα στα Διοικητικά Δικαστήρια  «πέφτει» μέρα παρά μέρα και δεν λειτουργεί τίποτα.

Όπως μου λένε, το σύστημα  «σέρνεται» και ειδικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας  είναι πάρα πολύ αργό και με προβλήματα, ενώ «πέφτει» για πολλές ώρες ανά δύο ήμερες αν όχι καθημερινά, παραλύοντας  έτσι όλο το δικαστήριο, με αποτέλεσμα καμία γραμματεία να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι καθημερινά σχεδόν αγανακτούν και  δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος επικεφαλής δικαστηρίου να ενημερώσει το υπουργείο  για την τραγική αυτή κατάσταση για  να βελτιωθεί το όλο σύστημα.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι νέο πρόγραμμα e-justice συνολικού κόστους 8,4 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αφορά 41 δικαστικούς φορείς Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδος.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης εικονική παρουσίαση του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (e-justice)  και όλα θεωρητικά  ήταν τέλεια.

Η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Πρέπει, ο υπουργός Δικαιοσύνης να πάρει πρωτοβουλία γιατί θα βρεθείς προ  εκπλήξεων όταν όλα θα έχουν καταρρεύσει, καθώς οι αρμόδιοι ασχολούνται με άλλα  «υψηλά»  μελλοντικά θέματα… και αδυνατούν να ασχοληθούν με τα πραγματικά τρέχοντα προβλήματα του δικαστηρίου.

Επιτέλους πρέπει κάποτε να λειτουργήσει η υπευθυνότητα σε αυτή τη χώρα. Και πολύ περισσότερο όταν τα χρήματα, τόσο για τις αποδοχές τους όσο και για την λειτουργία της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, είναι του Έλληνα φορολογούμενου ο οποίος, τουλάχιστον,  από  το 2010 μαστίζεται οικονομικά από τα μνημόνια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ