Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΕΣΗΕΑ: Δεν υπάρχει δημοσιογραφία υπό την απειλή της σύλληψης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΕΣΗΕΑ: Δεν υπάρχει δημοσιογραφία υπό την απειλή της σύλληψης

Την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου χαιρετίζει η Ενωση Συντακτών με ανακοίνωσή της σημειώνοντας πως για το θέμα θα πρέπει να υπάρξει στενή διαβούλευση με τις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Οι εξαγγελίες τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ.Μητσοτάκη ήρθαν μετά τη σύλληψη και διανυκτέρευση στο Αυτόφωρο τρων δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου», Σε βάρος τους είχε υποβάλλει μήνυση ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος.

“Δημοσιογραφία υπό την απειλή άμεσης σύλληψης και δίκης δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε τον σκοπό της, ούτε τον θεσμικό της ρόλο”

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τις εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, που προκλήθηκαν μετά τις συλλήψεις δημοσιογράφων και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που έθετε το θέμα.

Πρόκειται για επιβεβλημένη μεταρρύθμιση προς το συμφέρον της ελευθεροτυπίας και της ενημέρωσης των πολιτών.

Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, δημοσιογραφία υπό την απειλή άμεσης σύλληψης και δίκης δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε τον σκοπό της, ούτε τον θεσμικό της ρόλο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί, ενόψει της νομοθετικής μεταρρύθμισης προς την ορθή κατεύθυνση, στενή διαβούλευση με τις δημοσιογραφικές οργανώσεις και διακομματική συναίνεση, ώστε παρωχημένες και αχρείαστες πρακτικές να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr