Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη Παναγιωτόπουλου: Δημιουργείται και δεύτερος ναύσταθμος στη Σούδα – Ειλημμένη απόφαση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη Παναγιωτόπουλου: Δημιουργείται και δεύτερος ναύσταθμος στη Σούδα – Ειλημμένη απόφαση

Στην αποκάλυψη πως το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη λάβει απόφαση- μετά από εισήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων- να δημιουργήσει δεύτερο ναύσταθμο στην Σούδα της Κρήτης προκειμένου να ανεφοδιάζονται τα πλοία του πολεμικού ναυτικού και τα υποβρύχια, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Αν η χώρα από δω και πέρα θελήσει να κάνει αισθητή τη παρουσία της και στην ανατολική μεσόγειο, πρέπει να αναπτύξει λειτουργικό ναύσταθμο και στη Κρήτη και αυτό θα γίνει μέσα από αναβάθμιση της Σούδας. Έχουν προβλεφθεί κονδύλια στο πρόγραμμα που λέμε εξοπλιστικό 15ετιας για υποδομές. Και το βασικό ζήτημα είναι της Σούδας για να αποτελέσει πλήρως οργανωμένο ναύσταθμο, ικανό να υποστηρίξει σε μόνιμη βάση πλοία και υποβρύχια του ναυτικού!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων που συζητείται κύρωση συμφωνίας ανταλλαγής καυσίμων με τις ΗΠΑ.

Όπως είπε, δεν πρόκειται για ενέργεια που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα ή στους επόμενους μήνες αλλά αρκετά χρόνια. «Μπορείτε όμως να θεωρήσετε την απόφαση ειλημμένη», σημείωσε με νόημα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ