Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Συλλήψεις και λουκέτο σε καταστήματα για πελάτες χωρίς πιστοποιητικά

Την Παρασκευή, διενεργήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.367 έλεγχοι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Συλλήψεις και λουκέτο σε καταστήματα για πελάτες χωρίς πιστοποιητικά EUROKINISSI

Κορονοϊός έλεγχοι: Αναστολή λειτουργίας για επτά ημέρες και πρόστιμο 2.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνελήφθησαν και οι ιδιοκτήτες τους, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού, την Παρασκευή και στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στους δύο πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Επίσης, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός κλειδαρά καθώς παρείχε υπηρεσίες χωρίς να κάνει χρήση προστατευτικής μάσκας και κατά την διάρκεια του ελέγχου απώθησε και εξύβρισε τους υπαλλήλους της ΔΙΜΕΑ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Παράλληλα βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Βεβαιώθηκαν ακόμα 15 παραβάσεις των 300 ευρώ από εργαζόμενους καταστημάτων και πελάτη, όπως επίσης και 5 παραβάσεις σε καταστήματα, καθώς δεν είχαν αναρτήσει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Την Παρασκευή, διενεργήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.367 έλεγχοι, από τους οποίους οι 42.718 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 16 καταστήματα σε όλη την επικράτεια, βεβαιώθηκαν συνολικά 382 παραβάσεις και έγιναν 9 συλλήψεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ