Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μπαράζ προσαγωγών στο κέντρο της Αθήνας – Αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και Πάτρα- Μικροεπεισόδια στα Χανιά /ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας διάφορα άτομα προσπαθούν να κάνουν πορείες με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Όπως είναι γνωστό η ΕΛ.ΑΣ έχει απαγορέψει όλες οι συναθροίσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μπαράζ προσαγωγών στο κέντρο της Αθήνας – Αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και Πάτρα- Μικροεπεισόδια στα Χανιά /ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Εξάρχεια

Ένταση επικράτησε  ξανά το μεσημέρι της Κυριακής στα Εξάρχεια όταν ομάδα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλε σε πολυκατοικία στην οδό Τσαμαδού και έκανε ρίψη κρότου λάμψης εντός του κτιρίου. Παράλληλα, προχώρησε και σε προσαγωγές.

Χανιά: Eνταση σε συγκέντρωση για την επέτειο του Γρηγορόπουλου Ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Θεσσαλονίκη Αιφνιδιαστική συγκέντρωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο επί της Λεωφόρου Στράτου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι συγκεντρωμένοι, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας αλλά και υπέρ των Γάλλων διαδηλωτών που εξεγείρονται για νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση Μακρόν για την αστυνομία. Μετά τα συνθήματα οι διαδηλωτές αποχώρησαν πριν οι αστυνομικές δυνάμεις φτάσουν στην περιοχή. Δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν αυτή την ώρα ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των ατόμων, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε.

Πάτρα :Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Νότιο Πάρκο Ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη κυρίως από άνδρες των ΜΑΤ, έχουν περικυκλώσει το μεσημέρι της Κυριακής το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Στο σημείο, έχουν συγκεντρωθεί άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, και πραγματοποιούν πορεία με πανό με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr άνδρες της Αστυνομίας προσπαθούν να τους εμποδίσουν να εξέλθουν του σημείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συλλογικότητα που έχει πραγματοποιήσει συγκέντρωση εκεί, επέλεξε το σημείο καθώς στο κέντρο θα ήταν συγκεντρωμένοι αστυνομικοί.

Αθήνα

Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 60 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 40 έγιναν κοντά στο σημείο δολοφονίας και οι υπόλοιπες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Στις 14.00, ομάδα ΔΕΛΤΑ και άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης για να απομακρύνουν διαδηλωτές που εμφανίστηκαν με πανό στην πλατεία Εξαρχείων.

Στις 12.30, περίπου 100 φοιτητές στην Πατησίων άνοιξαν πανό. Μόλις έφτασαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, το μάζεψαν, απομακρύνθηκαν και κλείστηκαν σε κτίριο στη Στοά Φέξη.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που -τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας, παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Λίγο αργότερα, πορεία επιχείρησε να κάνει στη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη στα Εξάρχεια, ομάδα ατόμων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η ομάδα -περίπου είκοσι άτομα- άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Στην οδό Γραβιάς, προσήχθησαν δέκα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ).

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας παρενέβησαν και στο Μέγαρο Μουσικής, όπου είχαν συγκεντρωθεί άτομα.

Επί ποδός βρίσκονται τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί, δημιουργώντας ένα κλοιό γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Το ελικόπτερο και το drone της ελληνικής αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέτρα προστασίας στα αστυνομικά τμήματα.

Πηγή Βίντεο: Voria.gr/ thebest.gr/zarpanews.gr/ newsit.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ