Κυριακή 09 Ιουνίου 2024

Νομική Αθηνών: Ενώπιων εισαγγελέα οι 28 συλληφθέντες – ΒΙΝΤΕΟ

Από τους 28 συλληφθέντες, οι 9 δηλώνουν πως δεν έχουν καμία ανάμειξη στην κατάληψη της Σχολής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νομική Αθηνών: Ενώπιων εισαγγελέα οι 28 συλληφθέντες – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ενώπιων εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν λίγη ώρα μετά τις 10:00, οι 28 που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Νομική Σχολή Αθηνών, που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος τους, αφορά αδικήματα για φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παραβάσεις νομοθεσιών που αφορούν φωτοβολίδες και όπλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για δέκα άνδρες και 18 γυναίκες, εκ των οποίων 9 αλλοδαποί (1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα), οι οποίοι φαίνεται πως δεν είχαν καμία σχέση έχουν με τη Σχολή. Οι 15 από τους ημεδαπούς δήλωσαν πως είναι φοιτητές.

Αστυνομική επιχείρηση στη Νομική: Το χρονικό

Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης σε τμήματα της Νομικής Σχολής Αθηνών, που βρίσκονταν υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας.

Επιπρόσθετα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Συνολικά από την έρευνα που διεξήχθη στους χώρους της Σχολής, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα, σημαίες, καπνογόνα, κράνη, μάσκες, πανό, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων αναρχικού περιεχομένου και ρουχισμός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ