Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Πρόεδρος Κομισιόν: Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πιθανόν να εμβολιασθούν πριν το τέλος του 2020

"Κάθε μέρα μετράει - εργαζόμαστε ταχύτατα για να εγκρίνουμε #COVID19 εμβόλια που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά" δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόεδρος Κομισιόν: Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πιθανόν να εμβολιασθούν πριν το τέλος του 2020

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να επισπεύσει την πιθανή έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό για την 21η Δεκεμβρίου μπορεί να επιτρέψει τον εμβολιασμό των πρώτων Ευρωπαίων πριν από το τέλος του 2020.

«Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου για το θέμα της έγκρισης του εμβολίου, μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση.

H είδηση σκόρπισε ενθουσιασμό στις αγορές, με τον DAX30 στη Φρανκφούρτη να καταγράφει αμέσως άνοδο κατά 0,65% και τον Euro Stoxx 50 κατά 0,46%, στις 3.520 μονάδες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, δήλωσε ότι η Γερμανία υπολογίζει στην έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 για την ΕΕ «πριν από τα Χριστούγεννα». «Ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε μία έγκριση πριν από τα Χριστούγεννα, θέλουμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τέλος του έτους», τόνισε, καθώς έχει γίνει εμφανές ότι η γερμανική κυβέρνηση χάνει την υπομονή της για τον χρόνο που παίρνει στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν ένα εμβόλιο που ήδη χρησιμοποιείται από πολλές χώρες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ