Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

“Λυτρώθηκα” – Συγκλονίζει ο ανήλικος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον λυράρη – ΒΙΝΤΕΟ

Η μητέρα του ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά. Κύμα οργής από τους Κρητικούς καλλιτέχνες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Λυτρώθηκα” – Συγκλονίζει ο ανήλικος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον λυράρη – ΒΙΝΤΕΟ creta24.gr

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν!», είναι το συγκλονιστικό μήνυμα που στέλνει ο 15χρονος που έπεσε θύμα στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας από τον 66χρονο λυράρη στο Ηράκλειο.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο κατηγορούμενος που λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος κ Γεώργιος Κοκοσάλης μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, μεταφέροντας όσα του είπε το παιδί και η μητέρα του. Ο 15χρονος δηλώνει σήμερα λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά, που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στην θέση του να σπάσουν την σιωπή τους και να ανοίξουν τα στόματά τους… Να νικήσουν τον φόβο τους και να λυτρωθούν.

Την ίδια ώρα και η μητέρα του ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά. «Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», λέει η μητέρα του θύματος.

Υπόθεση βιασμού: Κύμα οργής από τους Κρητικούς καλλιτέχνες για τον 66χρονο

Κύμα οργής και αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κρήτης η φρικαλέα υπόθεση βιασμού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με θύμα ένα ανήλικο αγόρι 11 ετών και κατηγορούμενο 66χρονο λυράρη και καθηγητή κρητικής μουσικής.

Όπως έγραψε το neakriti.gr, σε υψηλούς τόνους καταδικάζει ο μουσικός-μουσικοσυνθέτης και τέως γραμματέας του Παγκρητίου Συλλόγου Κρητικής Μουσικής, Γιώργος Γκερεδάκης τις πράξεις του 66χρονου, ο οποίος μάλιστα από τον περασμένο Δεκέμβριο βρισκόταν στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας όπου είχε κληθεί να εξεταστεί και για υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με θύμα ένα ανήλικο κοριτσάκι. 

Τονίζει πως προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τους άνθρωπους του κλάδου, υπηρέτες του πολιτισμού και της μουσικής παράδοσης. «Είναι ντροπή και αίσχος αυτές οι αδυσώπητες πράξεις που όχι μόνο δεν επιτρέπεται να προβαίνει κανένας άνθρωπος αλλά ούτε καν να τις σκεφτεί, και πολύ περισσότερο άνθρωποι του κλάδου μας υπηρέτες του πολιτισμού και της μουσικής μας παράδοσης», σημειώνει με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κ. Γκερεδάκης και προσθέτει ότι «αποτελεί γροθιά στο στομάχι και σοκ του σοκ τα τεκμαινόμενα για όσους με παρησσία υπηρετούμε το μουσικό παραδοσιακό κεφάλαιο της Κρήτης».

Υπόθεση βιασμού στην Κρήτη

neakriti.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε το 11χρονο τότε, αγόρι, από το 2018. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Μάλιστα, ο 66χρονος φέρεται παράλληλα να φωτογράφιζε το παιδί είτε γυμνό, είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και τρεις ψεύτικες σελίδες του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων “ψώνιζε” πελάτες.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της οικογένειας 16χρονου ο οποίος όπως ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, δεχόταν απειλές από τον 66χρονο προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβαινε μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, με επίκεντρο κι αλλά άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων κι ένας 46χρονος γιατρός σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μόλις πληροφορήθηκε την υπόθεση, ζήτησε από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση του ονόματος του γιατρού με σκοπό να προχωρήσει στις απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το νοσοκομείο.

Οι αρχές, εξάλλου, αναζητούν ακόμα δύο άγνωστα άτομα που από την προανάκριση έχει προκύψει ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το ανήλικο παιδί, ενώ ακόμα 29 άτομα έχουν επικοινωνήσει με σελίδες στο Instagram, μέσω των οποίων ο 66χρονος λυράρης φέρεται να εξέδιδε το αγόρι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ