Παρασκευή 03 Μαϊου 2024

Ρόδος: Προφυλακιστέος ο 55χρονος που κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένη επί 6 χρόνια 35χρονη και την εξέδιδε καθημερινά

Ο 55χρονος απολογούμενος, δήλωσε ότι "Με την 35χρονη είχαμε μία μόνιμη φυσιολογική σχέση, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα", και αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Προφυλακιστέος ο 55χρονος που κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένη επί 6 χρόνια 35χρονη και την εξέδιδε καθημερινά Unsplash

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 55χρονος Βούλγαρος, μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, ο οποίος κατηγορείται ότι κρατούσε την 35χρονη φυλακισμένη επί 6 χρόνια, όπως έγραψε το dikastiko.gr

Στον Ανακριτή, απολογούμενος, δήλωσε ότι “Με την 35χρονη είχαμε μία μόνιμη φυσιολογική σχέση, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα”, και αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι οι εξής:

Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα με σκοπό την τέλεση γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση. • Παράνομη βία. • Σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου κατ’ εξακολούθηση. • Παρακράτηση διαβατηρίου άλλου προσώπου.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, στην απολογία του ο 55χρονος αναφέρθηκε στον με τον οποίο γνωρίστηκαν με την 35χρονη (δηλαδή μέσω των social media, όπως υποστηριξε και η 35χρονη) και παραδέχτηκε ότι πράγματι ήρθε στο νησί μας για να μείνουν μαζί και να γνωριστούν, όπως κι έγινε.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε επίσης, πως όλα όσα τον καταγγέλλει η 35χρονη δεν ισχύουν και είναι ψευδή, αφού, ούτε την εξέδιδε, αλλά ούτε και παρά τη θέλησή της την κρατούσε, τονίζοντας ότι έβγαιναν συχνά μαζί σε καφετέριες κ.α..

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι όταν έχασε τη βουλγάρικη ταυτότητά της, πήγαν μαζί στην Αστυνομία για να εκδώσει νέα, μέσω της πρεσβείας της χώρας της.

Την κρατούσε φυλακισμένη επί 6 χρόνια: Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως, για την 35χρονη από τη Βουλγαρία, όλα ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια όταν μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης γνώρισε τον 50χρονο συμπατριώτη της. Εκείνος στις συνομιλίες που είχαν την προσκάλεσε να έρθει στη Ρόδο, όπου και ο ίδιος διέμενε, για να εργαστεί και γενικά να έχει μία καλή ζωή. Η 35χρονη κοπέλα πείστηκε από τα λεγόμενά του και πράγματι προς το τέλος του 2016 ήρθε στο νησί μας. Μόλις όμως συναντήθηκε με τον 50χρονο, το όνειρο έγινε εφιάλτης.

Την κρατούσε φυλακισμένη επί 6 χρόνια

FREEPIK

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία, ο 50χρονος της πήρε το διαβατήριό της και περίπου 25 μέρες αργότερα, άρχισε να την εκδίδει. Βάσει των ίδιων στοιχείων, η 35χρονη συνευρισκόταν ερωτικά με πρόσωπα που επέλεγε ο 50χρονος και συνήθως ήταν άτομα που γνώριζε και μπορούσε να εμπιστευθεί ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθούν τα όσα έκανε.

Για κάθε ραντεβού ο πελάτης κατέβαλλε το ποσό των 25-30 ευρώ και εκτιμάται ότι η 35χρονη είχε περίπου 10 ραντεβού την εβδομάδα! Επίσης, ορισμένες φορές, ο 50χρονος φέρεται να μετέφερε με το αυτοκίνητό του την 35χρονη κοπέλα σε σπίτια «πελατών».

Η 35χρονη δεν μπορούσε να κάνει το οτιδήποτε αφού έβγαινε μόνο μαζί με τον 50χρονο, ο οποίος εκτός των άλλων, φρόντιζε η όποια επικοινωνία της κοπέλας να γίνεται ενώπιόν του και από το δικό του τηλέφωνο, ακόμη και με άτομα της οικογένειάς της ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να καταγγείλει τα όσα της συνέβαιναν.

Από την αστυνομική έρευνα στην κατοικία και το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 50χρονος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 3.587 ευρώ και 6 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ για την προστασία και φροντίδα της κοπέλας ενεργοποιήθηκε πρωτόκολλο συνεργασίας με κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Η κατάθεση της 35χρονης

στην κατάθεσή της η 35χρονη υποστήριξε ότι γνωρίστηκαν μέσω των social media όπου της έκανε αίτημα φιλίας ο 50χρονος, ξεκίνησαν να μιλάνε και της πρότεινε να έρθει στη Ρόδο ώστε να μείνουν μαζί και να έχουν μία ευτυχισμένη ζωή.

Η κοπέλα είπε στους αστυνομικούς ότι πράγματι ήρθε αλλά με το που είδε τον 50χρονο, της αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την πήρε σε άλλο σπίτι από αυτό που έγινε η σύλληψη κι εκεί έμενε συνέχεια μαζί της.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν είχαν σχέση μεταξύ τους, όμως 20 ημέρες μετά την άφιξή της στη Ρόδο, ο 50χρονος άρχισε να της πηγαίνει άλλους άνδρες στο σπίτι με τους οποίους την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά.

Η ίδια δήλωσε στους αστυνομικούς, πως δεν ήθελε να πηγαίνει μαζί τους, όμως δεν τολμούσε να μην το κάνει καθώς φοβόταν τον 50χρονο. Ο τελευταίος μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση της 35χρονης, ασκούσε και σωματική βία επάνω της (τη χτυπούσε) ιδίως αφού είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι τα έξι χρόνια της παραμονής της στη Ρόδο βρισκόταν κλεισμένη μέσα στο διαμέρισμα του 50χρονου και ήταν συνεχώς κι εκείνος μαζί της, αν και ουδέποτε είχαν την όποια ερωτική σχέση μεταξύ τους.

Την κρατούσε φυλακισμένη επί 6 χρόνια

freepik

Μερικές φορές την έπαιρνε βόλτα με το αυτοκίνητό του ή τη μετέφερε με αυτό σε «πελάτες» σε χωριά της Ρόδου. Για κάθε συνεύρεση ο 50χρονος πληρωνόταν περίπου 25-30 ευρώ, τα οποία και κρατούσε ο ίδιος, ενώ η κοπέλα δεν ελάμβανε ούτε ένα ευρώ, αλλά ούτε και της αγόραζε ρούχα ή άλλα προσωπικά αντικείμενα που πιθανώς να χρειαζόταν.

Σε ό,τι αφορά τους «πελάτες» αυτοί ανέρχονται σε περίπου δέκα την εβδομάδα, όπως είπε η 35χρονη, ενώ κάποια στιγμή – δήλωσε- ότι είχε μείνει έγκυος και με αγωγή που ακολούθησε απέβαλε, γιατί ο 50χρονος δεν ήθελε να το κρατήσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ