Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανατριχιαστικές εικόνες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες με φιλάθλους που θρηνούν αγκαλιασμένοι. Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και οπαδών που ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι, όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ στην Αργεντινή, αναμένεται να αποχαιρετήσουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο λαϊκό προσκύνημα, που ξεκίνησε στις 11:00 στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής, και για τις επόμενες 48 ώρες.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που θέλουν να αποχαιρετήσουν τον Αργεντίνο «Θεό του ποδοσφαίρου», η τήρηση των αποστάσεων στους γύρω δρόμους είναι αδύνατη.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε τη δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση, για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.

«Σκέφτηκα να ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε.

Οι εικόνες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρίσκεται η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Χιλιάδες κόσμος συρρέει για να τιμήσει τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο οποίος κατάφερε να ενώσει και άσπονδους «εχθρούς».

Με δάκρυα στα μάτια πολλοί από τους οπαδούς θρηνούν αγκαλιασμένοι, κάποιοι χειροκροτούν σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του «Θεού», ενώ οι περισσότεροι φοράνε μπλούζα της Αργεντινής και αφήνουν ένα λουλούδι δίπλα στη σορό του.

Οι συγκεντρωμένοι μπορούν να μπουν στο σημείο όπου βρίσκεται η σορός του Μαραντόνα μέσω συγκεκριμένων σημείων. Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να εισέλθουν από διάφορες πλευρές του φράχτη με αποτέλεσμα να σπρώχνει ο ένας τον άλλο και να συνωστίζονται, προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ