Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σήμερα μπαίνουμε στην “νέα” κανονικότητα … αλλά με μέτρα

Ραντεβου μόνο με την "ελευθερία" μας από σήμερα. Χωρίς SMS, χωρίς ραντεβού στα καταστήματα, με ανοιχτούς τους δρόμους για μετακινήσεις από νομό σε νομό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμερα μπαίνουμε στην “νέα” κανονικότητα … αλλά με μέτρα Freepik

Έξι μήνες μετά , lockdown τέλος, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε κάποια μέτρα παραμένουν.

Για παράδειγμα η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία όμως διευρύνεται κι έτσι θα ξεκινά από τις 00:30 έως και τις 05:00 το πρωί, ενώ θα υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί σε ό, τι αφορά τα ταξίδια.

 Αναλυτικά οι «ανάσες ελευθερίας»

Από τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής, 14.05.2021, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00.30 το βράδυ,

Καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032 όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Επίσης: το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τ.μ., χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.

Για λίγο αργότερα μετατίθενται τα μέτρα για  επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17/5), των θερινών κινηματογράφων (21/5), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28/5). Επίσης από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όλο το Μάιο, τέλος, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Έρχεται το πράσινο πιστοποιητικό

Από την 1η Ιουνίου τίθεται έτσι σε παραγωγική λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, που έρχεται να υλοποιήσει την πρόταση της χώρας μας, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.

Ταυτόχρονα με τον προηγμένο αλγόριθμο EVA θα συνεχίσουν οι στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ