Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Βραυρώνα: “Το πιο πιθανό το παιδί να γεννήθηκε ζωντανό”, υποστηρίζουν ειδικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Η μητέρα του αδικοχαμένου βρέφους ανέφερε πως έχασε το βρέφος πέντε μήνες πριν, κατά την αποβολή του σε χωράφια που εργάζονταν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βραυρώνα: “Το πιο πιθανό το παιδί να γεννήθηκε ζωντανό”, υποστηρίζουν ειδικοί – ΒΙΝΤΕΟ ERT

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τη δολοφονία μωρού στη Βραυρώνα, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί η μητέρα του αδικοχαμένου βρέφους. Τόσο η ίδια όσο και ο 25χρονος σύντροφος και πατέρας, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θόδωρου Παναγιωτίδη για την ΕΡΤ, η 24χρονη μητέρα, μόλις έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου νοσηλευόταν, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί.

«Είναι συντετριμμένη και μάλιστα μου τόνισε ότι σε καμία περίπτωση ο πατέρας δεν γνώριζε ότι όταν απέρριψε την σακούλα στον κάδο των απορριμμάτων, μέσα εκεί βρισκόταν το παιδί του» , δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού Δημήτριος Ζορμπάς.

Ο κ. Ζορμπάς αναφορικά με τις αντιφάσεις του 25χρονου πατέρα, τόνισε  ότι, ίσως να, πρόκειται για κάποιο λάθος στην μετάφραση καθώς ο ίδιος κατάγεται από το Νεπάλ.

Ωστόσο, εκτός από τις αντιφάσεις που υπέπεσε ο πατέρας, διφορούμενες εκδοχές φέρεται πως επέδειξε και η μητέρα του βρέφους, η οποία κατά τη διάρκεια της απολογίας της, ανέφερε πως έχασε το έμβρυο πέντε μήνες πριν, μετά από την αποβολή της σε χωράφια που εργάζονταν.

Αυτή η δήλωση φαίνεται πως προκάλεσε έκπληξη στους ειδικούς καθώς σύμφωνα με την γνωμάτευση των ιατρών που την εξέτασαν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», αποδείχθηκε πως η εν λόγω εγκυμοσύνη πρόκειται για τελειόμηνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η άμεση κινητοποίηση των Αρχών, οδήγησε στην γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό του νεκρού μωρού στην χωματερή του Δήμου Βραυρώνας, με αποτέλεσμα οι ισχυρισμοί του ζευγαριού να ληφθούν στα σοβαρά καθώς αποδείχθηκαν ψευδείς.

Δολοφονία μωρού στη Βραυρώνα: Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Κατά την νεκροψία-νεκροτομή του βρέφους, ο ιατροδικαστής κατέληξε πως το μωρό πιθανά να γεννήθηκε ζωντανό, ωστόσο αυτό θα αποδειχθεί με βεβαιότητα από τις ιστολογικές εξετάσεις οι οποίες θα αποδείξουν το αν όντως γεννήθηκε ζωντανό το παιδί και τον ακριβή μηχανισμό θανάτου, αν δηλαδή ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ