Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Αγωγή μαμούθ 1.000 ατόμων κατά του χιονοδρομικού στη Βιέννη για εξάπλωση του κορονοϊού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή μαμούθ 1.000 ατόμων κατά του χιονοδρομικού στη Βιέννη για εξάπλωση του κορονοϊού

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να υποβληθούν οι πρώτες μηνύσεις σε δικαστήριο της Βιέννης από επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου Ισγκλ της Αυστρίας, οι οποίοι μολύνθηκαν από τον κορονοϊό και καταγγέλλουν πως αυτό συνέβη στη διάρκεια της εκεί παραμονής τους χωρίς να το γνωρίζουν και στη συνέχεια μετέδωσαν τον ιό στις χώρες καταγωγής τους.

Ήδη, περίπου 1.000 άτομα έχουν αποφασίσει να κινηθούν δικαστικά για την εξάπλωση του κορονοϊού σε όλη της Ευρώπη μέσω των λοιμώξεων στο χιονοδρομικό κέντρο της Αυστρίας Ίσγκλ. Όπως ανέφερε, ο αυστριακός δικηγόρος για θέματα προστασίας των καταναλωτών Πέτερ Κόλμπα στα τέλη Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν οι πρώτες μηνύσεις.

Περισσότεροι από 6.000 παραθεριστές στο Τιρόλο, πολλοί από τους οποίους ήταν Γερμανοί, έχουν πλέον καταφύγει στον Κόλμπα για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Σύμφωνα με τον Κόλμπα, σε αυτούς περιλαμβάνονται επίσης περιπτώσεις Γερμανών που είτε πέθαναν ή που, όπως στην περίπτωση ενός άνδρα από τη Ρηνανία, έπρεπε να δώσουν μάχη για τη ζωή τους μετά από μακρά παραμονή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Σε μεμονωμένες περιπτώσεις οι διεκδικήσεις για αποζημίωση ανέρχονται σε περίπου 100.000 ευρώ», δήλωσε ο Κόλμπα, ο οποίος κατηγορεί τους υπευθύνους ότι αντέδρασαν πολύ αργά και όχι επαρκώς κατά την εμφάνιση του κορονοϊού. Και για το λόγο αυτό ο ιός μεταδόθηκε στη συνέχεια από το Ίσγκλ σε 45 χώρες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ