Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ανοίγουν και πάλι οι δικογραφίας για τις φωτιές σε Κύθηρα-Μάνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανοίγουν και πάλι οι δικογραφίας για τις φωτιές σε Κύθηρα-Μάνη

Προκαταρκτική και εις βάρος του Δ. Λιότσιου για τη νομιμότητα της καταγεγραμμένης συνομιλίας με Β. Ματθαιόπουλο.

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνουν και πάλι οι καταστροφικές φωτιές στα Κύθηρα και την Μάνη , το 2017, μετά τις καταγγελίες του αξιωματικού της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου που διενήργησε την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελίες Πειραιά και Καλαμάτας ανοίγουν και πάλι τις σχετικές δικογραφίες προκειμένου να επανεξαταστούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις μετά τις αποκαλύψεις του αξιωματικού.

Και συγκεκριμένα τα όσα επί του θέματος αναφέρει στη μήνυσή του καθώς και όσα ακούγονται στην ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στην Εισαγγελία κατά το οποίο ο πρώην αρχηγός του Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος κάνει λόγο για «πόλεμο» εξουςίας μεταξύ αξιωματικών, αδιαφορώντας αν μπαίνουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Προκαταρκτική και εις βάρος του Δ. Λιότσιου

Στο μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα για την νομιμότητα της καταγραφής της συνομιλίας μεταξύ του επιπυραγού Δημήτρη Λιότσιου και του τέως αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όπως έλεγαν εισαγγελικές πηγές, πρόκειται για μία διαφορετική έρευνα από εκείνη που διενεργείται με βάση όσα καταγγέλει ο κ. Λιότσιος περί πιέσεών του από τον πρώην αρχηγό που του ζητούσε να συγκαλύψει με το πόρισμά του τις ευθύνες των εμπλεκόμενων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ