Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Αποκάλυψη: Ολόκληρο το απόρρητο έγγραφο του «Μάξιμου Σαράφη» στην Προανακριτική

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Ολόκληρο το απόρρητο έγγραφο του «Μάξιμου Σαράφη» στην Προανακριτική

Συναινεί να καταθέσει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, όχι όμως δια ζώσης, αλλά μέσω ηχητικής μετάδοσης ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης”.

Σύμφωνα με εμπιστευτικό του έγγραφο προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές το οποίο κοινοποιεί και στον εποπτεύοντα της προνακριτικής που διερευνά την υπόθεση Δ. Παπαγγελόπουλου, δεν επιθυμεί να παραστεί αυτοπροσώπως στη Βουλή γιατί φοβάται αν αποκαλυφθεί η ταυτότητα του για την οικογένεια του

δεδομένου ότι καταθέτει επιβαρυντικά στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Έτσι ζητεί να κατάθεση μέσω ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας στην ΓΑΔΑ που βρίσκονται τα μηχανήματα για την ηχητική μετάδοση στη Βουλή με αλλοίωση της φωνής του.

Ωστόσο ο εν λόγω μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση νομικών παρατυπιών στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε με την φυσική του παρουσία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Υπενθυμίζεται ότι με ηχητική σύνδεση μέσω ΓΑΔΑ στο παρελθόν έχουν καταθέσει οι προσταυευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθεί το έγγραφο του Μαξίμου Σαράφη που φέρνει κατ αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα το dikastiko.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ