Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς κατά της πανδημίας – Τι κλείνει, τι μένει ανοιχτό – Τι ισχύει για τα δικαστήρια – Ο υγειoνομικός χάρτης – BINTEO

Απαγορεύεται η επιβίβαση στα μέσα μεταφοράς χωρίς μάσκας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 12 το βράδυ πια και όχι από τις 12.30 και ισχύει έως τις 5 το πρωί. Ειδικά πρωτόκολλα για τα δικαστήρια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς κατά της πανδημίας – Τι κλείνει, τι μένει ανοιχτό – Τι ισχύει για τα δικαστήρια – Ο υγειoνομικός χάρτης – BINTEO

Νίκος Χαρδαλιάς και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξειδίκευσαν τα μέτρα για τον κορονοϊό με φόντο το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας που σήμερα ανήλθαν σε 2.056

Από την Τρίτη στις 06:00 το πρωί και για έναν μήνα, σε όλη τη χώρα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λαμβάνονται τα εξής οριζόντια μέτρα:

-Χρήστη μάσκας παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

-Πλέον απαγορεύεται η επιβίβαση σε λεωφορεία χωρίς μάσκα

-Από τις 00:00 έως τις 05:00 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι -Υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα -Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ. -Αναστέλλονται τα επισκεπτήρια στα γηροκομεία.

Ανοιχτά παραμένουν: 

-Λιανεμπόριο

-χονδρεμπόριο

-βιομηχανίες

-ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι

-ξενοδοχεία

-σχολεία

-κομμωτήρια

Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Ο νέος υγειονομικός χάρτης:

Ειδικά πρωτόκολλα για τα δικαστήρια

Συγκεκριμένα μέτρα για τη λειτουργία των δικαστηρίων περιλαμβάνονται στο πακέτο που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό και περιγράφηκαν αναλυτικά από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Στην ζώνη Α’ – δηλαδή σε περιοχές που ήταν μέχρι πρότινος στο «πράσινο» και «κίτρινο» – θα επιτρέπονται 30 άτομα ανά δικαστική αίθουσα και μέτρα σε συνεννόηση με τις γραμματείες των δικαστηρίων σε περίπτωση διεκπεραίωσης άλλων διαδικασιών.

Για την ζώνη Β’ (περιλαμβάνονται οι περιοχές στο «πορτοκαλί» και «κόκκινο» επίπεδο) θα ισχύσουν ειδικά πρωτόκολλα τα οποία θα εξειδικευτούν αναλυτικά με υπουργική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου Δικαιοσύνης τις επόμενες μέρες.

Τι ισχύει για αθλητισμό και γυμναστήρια

Για τις περιοχές που είναι στο α’ επίπεδο: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο: Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή μόνο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές επιπέδου (α’): ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Στις  περιοχές επιπέδου β’, αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Αυτές είναι οι 27 περιφέρειες που είναι στο “κόκκινο”:

-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

-ΒΟΙΩΤΙΑ

-ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

-ΕΒΡΟΣ

-ΗΜΑΘΙΑ

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

-ΘΗΡΑ

-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

-ΚΑΒΑΛΑ

-ΚΑΣΤΟΡΙΑ

-ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

-ΚΙΛΚΙΣ

-ΚΟΖΑΝΗ

-ΛΑΡΙΣΑ

-ΝΑΞΟΣ

-ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

-ΞΑΝΘΗ

-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

-ΠΕΛΛΑ

-ΠΙΕΡΙΑ

-ΡΟΔΟΠΗ

-ΣΕΡΡΕΣ

-ΤΡΙΚΑΛΑ

-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Όποιος τρώει και διασκεδάζει χωρίς μέτρα, σκάβει τάφους

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις περιοχές από την ελληνική αστυνομία προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

“Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στο ρόλο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και η Ελληνική Κυβέρνηση και εξειδίκευσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έτσι ώστε με την παρουσία μας σε καθημερινή βάση, να γίνουμε περαιτέρω αποτρεπτικοί στη διάδοση της πανδημίας.

Χθες, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, η αστυνομία έκανε 40.000 ελέγχους για χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και κατέγραψε περίπου 1.900 παραβάσεις. Επίσης, έχει ελέγξει 3.600 καταστήματα με 254 παραβάσεις. Οι έλεγχοι το Σαββατοκύριακο θα είναι εξίσου σαρωτικοί και περαιτέρω εντατικοί. Όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι και θα είναι στον δρόμο. Από τον Αρχηγό της μέχρι τον πιο απλό αστυφύλακα.

Κάνω έκκληση να μην πάρουμε με ελαφριά συνείδηση την κατάσταση. Δηλαδή να μην πούμε «ας βγούμε μια τελευταία φορά πριν μας κλείσουν». Όποιος διασκεδάζει, πίνει, τρώει, χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους. Όποιος μαγαζάτορας σκέφτεται την είσπραξη της τελευταίας μέρας και παρανομεί, σκάβει τάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι να μην αφήσουμε εκδήλωση τέτοιων περιστατικών και τέτοιων συμπεριφορών.  Είμαστε ήδη παντού και θα είμαστε παντού και από την Τρίτη που ξεκινούν τα νέα μέτρα. Συμπεριφορές του να φεύγουμε από νομό σε νομό και να πηγαίνουμε σε κάποιον άλλο που δεν έχει τεθεί σε συναγερμό, όπου τα καταστήματα  είναι ανοιχτά και να τα γεμίζουμε, δεν θα γίνουν ανεκτές, για τον απλούστατο λόγο ότι και σε αυτές τις περιοχές οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί. Διότι διαφορετικά, η Ελλάδα θα κλείσει ολόκληρη. Περιμένουμε από τους πολίτες ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το κοινό συμφέρον είναι η συμμόρφωση. Η ανυπακοή είναι σε αυτή την περίπτωση ανεύθυνη και παράνομη πράξη.

Επιτρέψτε μου, τέλος,  να αναφερθώ σε κάτι, κατά τη γνώμη μου,  ουσιώδες που είναι η έννοια της αλληλεγγύης σήμερα. Η λυδία λίθος της αλληλεγγύης σήμερα είναι να φοράς μάσκα. Είναι να τηρείς τα μέτρα γιατί αυτός είναι ο κοινός αγώνας της επιβίωσης. Ανθρωπιά σήμερα είναι το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Τούρκο Πρόεδρο, χθες. Η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και η συμπόνια ξεπερνά τα σύνορα. Τον κορωνοϊό, τελικά, όπως είπε προηγουμένως ο κ. Χαρδαλιάς, θα τον νικήσουμε με το εμβόλιο. Μέχρι τότε, θα τον δαμάσουμε με τη συμπεριφορά που θα οδηγείται από αυτή τη συναίσθηση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ