Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: «Δεν χρωστάω, μου χρωστάνε» – Πάνω από 37 εκ. ευρώ υποστηρίζει ότι του χρωστάει ο Όμιλος της Folli Follie

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημήτρης Κουτσολιούτσος: «Δεν χρωστάω, μου χρωστάνε» – Πάνω από 37 εκ. ευρώ υποστηρίζει ότι του χρωστάει ο Όμιλος  της Folli Follie

Όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα σεντς από την Εταιρεία προς όφελός του αλλά ο Όμιλος του οφείλει ποσό που ξεπερνάει τα 37.000.000 ευρώ!

Αυτό υποστήριξε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος που μαζί με τον γιο του Τζώρτζη οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους την περασμένη Τετάρτη στη φυλακή, κατηγορούμενοι για σειρά κακουργηματικών πράξεων που σχετίζονται με τα ψευδή οικονομικά στοιχεία τα οποία παρουσίαζε ο Όμιλος επί σειρά ετών.

Όπως είπε «…Ως βασικός μέτοχος του Ομίλου Folli Follie χρηματοδοτούσα – δάνειζα αυτόν, όποτε τούτο ήταν αναγκαίο. Μέρος των χρημάτων που πίστωνα τον Όμιλο μου επεστρέφοντο, για την κάλυψη των εξόδων που είχαν δημιουργηθεί από το δανεισμό μου.

Υφίστατο, λοιπόν, μεταξύ εμού και της εταιρείας, τόσο της μητρικής, όσο και της θυγατρικής στην Ασία, ένας δοσοληπτικός – χρεοπιστωτικός λογαριασμός, ο οποίος λειτουργούσε ως αλληλόχρεος λογαριασμός, προκειμένου να αποτυπώνονται όλες οι μεταξύ μας χρεοπιστώσεις. Αυτή η σχέση μου με τον Όμιλο γίνεται δεκτή και από την διοίκηση της εταιρείας, μετά τη δική μου αποχώρηση, και αποτυπώνεται στην από Ιανουάριο 2019 έκθεση ελέγχου του ομίλου Folli Follie, υπογεγραμμένη από τον εσωτερικό ελεγκτή. Η ίδια η διοίκηση της Folli Follie παραδέχεται ότι η FF Group Sourcing μου οφείλει το ποσό των 39.000.000 ευρώ… Ακόμη και αν αφαιρεθεί το ποσό των 1.814.698,27 ευρώ, το οποίο κατά τους ισχυρισμούς της τωρινής διοίκησης οφείλω στην μητρική εταιρεία, το κατάλοιπο της οφειλής του Ομίλου προς εμένα ξεπερνάει τα 37.000.000 ευρώ…».

Προσθέτει δε ότι εκτός του παραπάνω ποσού και σε αντίθεση με ό,τι αναφέρεται στο κατηγορητήριο «δεν έχω λάβει τις οφειλόμενες από την FF Group Sourcing προς εμένα αμοιβές (ενώ έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι), διότι κυρίως με ενδιέφερε η ρευστότητα της εταιρείας και όχι η καταβολή των αμοιβών μου, οι οποίες, φυσικά μου οφείλονται. Το γεγονός ότι δεν μου έχουν καταβληθεί οι αμοιβές μου, ύψους 6.303.846,15 USD, και εξακολουθούν να μου οφείλονται βεβαιώνεται και από τον νυν Διευθυντή της FF Group Sourcing, ορισμένος από την τωρινή διοίκηση της μητρικής εταιρείας …»

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ