Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022

Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Εντολή για “fast track” ανάκριση και διεξαγωγή της δίκης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ο Βασίλης Πλιώτας έδωσε εντολή στην 7η τακτική ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης να διενεργήσει την ανάκριση (με την ολοκλήρωση των απολογιών) κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα ώστε να επιταχυνθεί η διεξαγωγή της δίκης ενός σύντομου χρονικού διαστήματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Εντολή για “fast track” ανάκριση και διεξαγωγή της δίκης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού eurokinissi

Δολοφονία Άλκη: Διαδικασίες “fast track” στην ανάκριση και παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων στην υπόθεση της εγκληματικής οπαδικής βίας και της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, διατάσσει με έγγραφό του προς την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ανάκριση, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των απολογιών όλων των κατηγορουμένων, θα πρέπει να διεξαχθεί κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα, να περατωθεί δηλαδή σε σύντομο χρονικό διάστημα, ούτως ώστε να εισαχθεί σε δικαστικό συμβούλιο αμέσως για να αποφασίσει την παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορουμένων. Εν ολίγοις την εντός λίγου διαστήματος διεξαγωγή της δίκης.

dikastiko.gr

Δολοφονία Άλκη: Το έγγραφο

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφό του ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας αναφέρεται στη σοβαρότητα της υπόθεσης που εντάσσεται “σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας”, και μιλάει για “εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, που συνταράσσει την κοινωνία”.

Αναφέρει : “…Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ’ απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων”.

Δολοφονία Άλκη

eurokinissi

Η διάταξη

Ο εισαγγελέας ουσιαστικά κάνει χρήση της ευχέρειας που του δίνει το άρθρο 32 εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που “…μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης ή επί κακουργημάτων του 19ου κεφαλαίου του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα να διατάσσει την διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ