Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Έβρος: 34.778 αποτροπές από το Σάββατο και 244 συλλήψεις – Δίνουν περούκες στους μετανάστες (αποκαλυπτικές φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έβρος: 34.778 αποτροπές από το Σάββατο και 244 συλλήψεις – Δίνουν περούκες στους μετανάστες (αποκαλυπτικές φωτογραφίες)

Σε 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα υπολογίζεται η δραστηριότητα την Τετάρτη στη συνοριογραμμή του Έβρου, όταν από το περασμένο Σάββατο προσπάθησαν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και αποτράπηκαν σχεδόν 35.000 άτομα.

Ενδεικτικά:

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης), στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθησαν 24 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν
  • Εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Συνολικά, για το πενθήμερο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ο απολογισμός είναι ο εξής:

  • Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 34.778 περιπτώσεις
  • Έχουν συλληφθεί 244 άτομα

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγούνται στα δικαστήρια του Έβρου, βρίσκονται αντιμέτωπα με βαριές καταδίκες, σχεδόν 4 ετών και χρηματικά πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ, ενώ μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης με σκοπό την άμεση επαναπροώθηση στις χώρες προέλευσης ή καταγωγής.

Παράλληλα ήδη έχει δρομολογηθεί η δημιουργία κλειστού κέντρου στα σύνορα, πιθανόν στο Νόμο Έβρου.

Επεισόδια

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στις Καστανιές του Έβρου με τους μετανάστες να κινούνται μαζικά σε διάφορα σημεία του φράχτη προκειμένου να εντοπίσουν περάσματα για να μπουν στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και ενώ οι μετανάστες έριχναν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων ήρθαν στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες με Τούρκους αστυνομικούς να εκτοξεύουν χημικά προς την πλευρά των Ελλήνων.

Περούκες

Περούκες βρέθηκαν από το στρατό στην όχθη του ποταμού και ειδικότερα στην περιοχή των Φερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις φοράνε νεαροί άνδρες, καθώς βολεύει τη “σκηνοθεσία” του Ερντογάν, προκειμένου να η εντυπωθεί η εικόνα ότι όσοι πλησιάζουν τα σύνορα δεν είναι άντρες αλλά είναι γυναίκες (κατά προτίμηση με παιδιά).

Στη δεύτερη φωτογραφία, άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής προετοιμάζουν το drone για απογείωση δίπλα στο τουρκικό φυλάκιο Παζάρ Κουλέ. Με τη χρήση του drone η στρατοχωροφυλακή καθοδηγεί τις ρίψεις καπνογόνων και δακρυγόνων από πολυβομβιδοβόλο στο ελληνικό έδαφος.

Στην περιοχή του Σουφλίου διαπιστώθηκε ότι το τουρκικό κράτος μαρκάρει όλους όσους μετανάστες και πρόσφυγες προωθεί, αφενός για να μπορεί να τους παρακολουθεί και αφετέρου για να τους ποσοτικοποιήσει ως αριθμό, αλλά και να ελέγχει την κίνηση τους. Η μέθοδος αυτή παραπέμπει ασφαλώς σε απάνθρωπα καθεστώτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ