Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Έβρος: Δακρυγόνα ακατάλληλα για επαφή με ανθρώπους εκτοξεύουν Τούρκοι – 3.000 αποτροπές και 8 συλλήψεις σε 24 ώρες (Φωτογραφίες – Βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έβρος: Δακρυγόνα ακατάλληλα για επαφή με ανθρώπους εκτοξεύουν Τούρκοι – 3.000 αποτροπές και 8 συλλήψεις σε 24 ώρες (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Δακρυγόνα που έριξαν οι Τούρκοι φέρουν την ένδειξη με κίτρινα γράμματα «να μην εξαπολύεται πάνω σε ανθρώπους».

Η επιχείρηση από την άλλη άκρη των συνόρων, να πνιγεί δηλαδή ο Έβρος στα δακρυγόνα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το dikastiko.gr

Οι μαζικές ρίψεις δακρυγόνων προς την ελληνική πλευρά το πρωί της Παρασκευής, στις Καστανιές του Έβρου έγινε χωρίς να φαίνεται, τελικά, ότι υπάρχει πρόθεση εισβολής από τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα προς το ελληνικό έδαφος.

Αποτροπές

Οι ελληνικές αρχές παρεμπόδισαν την παράνομη είσοδο στην χώρα μας από τα σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, σε περίπου 3.000 άτομα, το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου:

  • εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.
  • Οι ελληνικές αρχές κατά το ίδιο διάστημα συνέλαβαν 8 άτομα.
  • Επτά από τα οποία προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

Συνολικά σχεδόν 40.000 αποτροπές παράνομων εισόδων στη χώρα και 300 συλλήψεις έκαναν οι ελληνικές αρχές από το ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και για 7 ημέρες

Ο φράκτης

Την ίδια ώρα σε νέα μέτρα για την αποτροπή απόπειρας νέων εισβολών από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τις πύλες ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σε πρώτη φάση φέρεται να έχει ληφθεί η απόφαση να επεκταθεί για περίπου 40 χλμ. ο υφιστάμενος φράχτης στον Έβρο, ο οποίος για την ώρα καλύπτει 12,5 χλμ. χερσαίων σημείων πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές.

Στόχος είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής και του Ελεύθερου Τύπου, να καλυφθούν αδύναμα σημεία αλλά και να δοθεί ένα επιπλέον σήμα αποτροπής πέραν των όσων διαμηνύουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στελέχη της κυβέρνησης.

Τα νέα χιλιόμετρα του φράχτη σχεδιάζεται να τοποθετηθούν τμηματικά είτε σε περιοχές στις οποίες τα νερά του Έβρου έχουν χαμηλή στάθμη είτε σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν τμήματα στεριάς που ευνοούν τη διέλευση.

Ως τέτοιες περιοχές έχουν υποδειχθεί τμήματα σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσια και αλλού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κοντά στις Καστανιές έχουν ξεσπάσει μικρές εστίες φωτιάς.

Από την άλλη πλευρά των συνόρων φέρονται να ανάβουν μόνοι τους φωτιές σε μία κίνησηνα κατηγορήσουν την Ελληνική πλευρά γι αυτές.

Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά

Βίντεο στο οποίο φαίνονται καθαρά Τούρκοι στρατιώτες να χτυπούν μετανάστες που επιχειρούν να γυρίσουν πίσω από τα σύνορα, επιχειρώντας να τους στρέψουν ξανά μπροστά

Ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών

Προκλητική παρενόχληση ελληνικού σκάφους από την τουρκική ακτοφυλακή με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης

Το βίντεο είναι από το πρωί της Παρασκευής, ανοιχτά της Λέσβου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ