Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Φάμπρικα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα έχουν στήσει αλλοδαποί- Επιχειρούν να φύγουν παράνομα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φάμπρικα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα έχουν στήσει αλλοδαποί- Επιχειρούν να φύγουν παράνομα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο αλλοδαπών, που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν με πλαστά έγγραφα να επιβιβαστούν σε πτήσεις από αεροδρόμια κυρίως της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και των Ιονίων Νήσων για να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις, ενώ προ ημερών εντοπίστηκαν και αλλοδαποί για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες πως ανήκουν σε κάποιο κύκλωμα, καθώς στις αποσκευές τους βρέθηκαν 19 ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά έγγραφα «αμφιβόλου γνησιότητας».

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη, λιμενικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προχώρησαν στη σύλληψη τριών Σύρων μεταναστών, ηλικίας 29, 25 και 21 ετών, εκ των οποίων οι δύο φιλοξενούνται στο ΚΥΤ της Κω.

Στην κατοχή του πρώτου βρέθηκαν δύο ταυτότητες Δανίας, δύο ταυτότητες Ιταλίας, 4 Βελγίου κι ένα διαβατήριο Δανίας, τα οποία εκτιμήθηκαν ως πλαστά.  Στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκαν δύο άδειες παραμονής Ιταλίας, δύο ταυτότητες Γερμανίας, δύο ταυτότητες Βελγίου και δύο άδειες παραμονής Ολλανδίας ενώ στου τρίτου δύο ταυτότητες Ιταλίας.

Οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι προμηθεύτηκαν τα ανωτέρω έγγραφα από αλλοδαπό στην περιοχή της Ομόνοιας Αθηνών έναντι χρηματικού αντιτίμου και επρόκειτο να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ταξιδέψουν αεροπορικώς από αερολιμένα Ρόδου σε χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καθημερινό φαινόμενο σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 13 Αυγούστου συνελήφθησαν σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου πέντε αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς (έναν άνδρα και δύο γυναίκες) ηλικίας 24, 25 κα 32 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στο αεροδρόμιο του νησιού και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, δελτίου ταυτότητας και ταξιδιωτικού εγγράφου ασύλου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Αυστρία και τη Γερμανία.

Την ίδια ημέρα άλλοι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, οι οποίοι επίσης επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Αυστρία και τη Γερμανία με πλαστά έγγραφα.

Μόλις ένα 24ωρο πριν, στις 12 Αυγούστου συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί για τον ίδιο λόγο. Δύο επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά χαρτιά από το αεροδρόμιο της Κω για Ελβετία και άλλοι δύο από το αεροδρόμιο της Θήρας προσπάθησαν να μπουν σε αεροπλάνο με προορισμό την Ιταλία.

Για Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία επιχείρησαν επίσης με πλαστά έγγραφα να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο της Κω 4 αλλοδαποί στις 11 Αυγούστου. Την ίδια ημέρα 3 άλλοι αλλοδαποί συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ρόδου, επιχειρώντας να φύγουν για Γερμανία, όπως και ένας 20χρονος αλλοδαπός με τον ίδιο προορισμό προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτώση από το αεροδρόμιο Θήρας.

Στις 11 Αυγούστου οι αρχές συνέλαβαν 3 αλλοδαπούς στο αεροδρόμιο Μυκόνου, που ήθελαν να φτάσουν σε Ιταλία και Ισπανία, πάντα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Άλλοι τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις για Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Γαλλία.

Κρούσματα και στα Ιόνια Νησιά

Από τα αεροδρόμια της Ζακύνθου και της Κέρκυρας προσπάθησαν να φύγουν παρανόμως στις αρχές Αυγούστου 10 αλλοδαποί με προορισμό την Αυστρία, την Πολωνία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, αλλά και τη Γερμανία. Λίγες μέρες πριν συνελήφθησαν  19 αλλοδαποί στα αεροδρόμια της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς, που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε Ευρωπαϊκές χώρες και εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ