Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Η δράστρια παρακολουθούσε την Ιωάννα από τον Ιανουάριο – Αποκαλυπτική κατάθεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η δράστρια παρακολουθούσε την Ιωάννα από τον Ιανουάριο – Αποκαλυπτική κατάθεση

 

Η κατάθεση μάρτυρα που διαμένει στην διπλανή πολυκατοικία από αυτή της Ιωάννας δείχνει πως η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, ίσως να παρακολουθούσε τις κινήσεις της από τον περασμένο Ιανουάριο. Και συγκεκριμένα από τις 22 Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Βάση δε της εν λόγω κατάθεσης φαίνεται πως η συγκεκριμένη γυναίκα προφανώς έκανε και «πρόβες» από τότε για το πώς θα τη «σημαδέψει», αφού ο γείτονάς της λέει πως κάποια από τις φορές που την είδε έξω από την πολυκατοικία κρατούσε μια σακούλα που έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός. Κατά τον μάρτυρα δε, η γυναίκα «Καθόλη τη διάρκεια του παραπάνω περιστατικού, έκανε συνέχεια το σταυρό της, με νευρικό τρόπο…».

Η κατάθεση, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Realnews, δόθηκε στις 22 Μαίου 2010, όταν ακόμα οι Αρχές δεν είχαν βάλει την 35χρονη κατηγορούμενη στον στενό κύκλο των υπόπτων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο μάρτυρας:

«…Στις 22 Ιανουαρίου 2020 και περί ώρα 22.00 μ.μ., ενώ βρισκόμουν στο διαμέρισμά μου, μπήκε ο γιος μου ο οποίος επέστρεψε από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μου είπε τρομαγμένος ότι, μπροστά από την πολυκατοικία, επί της οδού Θερμοπυλών κρυβόταν ένα άτομο, το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπο του ήταν καλυμμένο με κασκόλ. Επίσης μου είπε ότι το ίδιο άτομο, βρισκόταν στο ίδιο σημείο και στις 19.45μ.μ. της ίδιας ημέρας, την ώρα που έφευγε από την πολυκατοικία για να πάει στο φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και την ρώτησα αυστηρά:

« Ψάχνετε κάτι;». Τότε έφυγε με ταχύ βήμα κινούμενο επί της οδού Θερμοπυλών προς την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης. Μετά από δύο μέρες, στις 24 Ιανουαρίου 2020, πάλι ήρθε ο γιος μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι, το άτομο είχε εξαφανιστεί.

ην επόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, περί τώρα 20.30μ.μ , ενώ βρισκόμουν εκτός της οικίας μου, με κάλεσε η σύζυγος μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας, το ίδιο άτομο να περπατάει επί της οδού Πλάτωνος, από την οδό Θερμοπυλών μέχρι την οδό Κοραή, κρατώντας μια πλαστική σακούλα στο χέρι, η οποία της έμοιαζε σαν νοσοκομειακό όρος. Επίσης μου είπε ότι από την σωματοδομή, κατάλαβε ότι πρόκειται για γυναίκα.

Να επισημάνω εδώ ότι ανάμεσα σε αυτή τη διαδρομή, βρίσκεται και η πολυκατοικία στην οποία διαμένει η παθούσα. Αμέσως ξεκίνησα για να επιστρέψω στο σπίτι και μέχρι να φτάσω, το άτομο είχε φύγει. Μετά από μερικές ημέρες, δεν θυμάμαι ημερομηνία, νομίζω ότι ήταν αρχές Φεβρουαρίου, περί ώρα 21.00μ.μ., ενώ ερχόμουν στην πολυκατοικία, συνάντησα στο διάδρομο του δεύτερου ορόφου, την σύζυγό μου και την γειτόνισσα Λ.Φ., οι οποίες ήταν αναστατωμένες και μου είπαν ότι, πριν λίγη ώρα είχαν δει από τα μπαλκόνια, την ίδια γυναίκα να βρίσκεται στο δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία και έπειτα από κάποια λεπτά αποχώρησε. Μπήκαμε στα διαμερίσματα μας και μετά από περίπου 45 λεπτά, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ξανά την ίδια γυναίκα από κάτω. Βγήκα από το διαμέρισμα και χτύπησα στο διαμέρισμα της Λ.Φ. και την ενημέρωσα.

Κατεβήκαμε μαζί και βγήκαμε από την πολυκατοικία. Στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών είδαμε τη γυναίκα αυτή και κινηθήκαμε προς το μέρος της. Μόλις μας είδε έκανε την αδιάφορη και κινήθηκε επί της Πλάτωνος με κατεύθυνση προς την οδό Μεταμορφώσεως. Μόλις έφτασα στη γωνία της φώναξα: «Να σας ρωτήσω κάτι;».

Μολις άκουσε την φωνή μου πέρασε από την απέναντι πλευρά της οδού Πλάτωνος και μπήκε στην οδό Ιωαννίνων. Συνεχίσαμε να την ακολουθούμε σε όλη την Ιωαννίνων και ταυτόχρονα της φώναζα: « Πες μου τι κάνεις κάτω από το σπίτι μου κάθε μέρα. Θέλεις κάτι;».

Αυτή γύρισε και από απόσταση μου είπε: « Δεν θα σας δώσω και αναφορά». Άρχισα να της φωνάζω και να της λέω να μην τολμήσει να ξαναέρθει κάτω από το σπίτι και τότε αυτή μου είπε αυστηρά: « Θα πηγαίνω όπου θέλω. Δημόσιος είναι ο χώρος». Έστρεψε στην οδό Αργοστολίου, με κατεύθυνση πάλι προς την Θερμοπυλών, διέσχισε την Θερμοπυλών και στρίψε στην οδό Παπαχριστοφίλου.

Κινήθηκε επί αυτής και κατέληξε στην οδό Πλάτωνος. Πέρασα στο απέναντι πεζοδρόμιο, και συγκεκριμένα μπροστά από την πολυκατοικία της παθούσας, και άρχισε να κατευθύνεται προς την οδό Κοραή. Λίγο πριν φτάσει στην οδό Κοραή κατάφερα να την πλησιάσω σχεδόν στα 4 μέτρα. Έστριψε πάλι στην οδό Κοραή και έπειτα πήγε στην Αργοστολίου.

Σε εκείνο το σημείο μου είπε η Λ.Φ. να την αφήσουμε, φοβούμενοι μήπως είχε κάποιο όπλο πάνω της. Η γυναίκα αυτή φορούσε σκούρου χρώματος ρούχα. Παλτό, σκούφο, κασκόλ γύρω από το πρόσωπο της και φαινόταν μόνο τα μάτια της και κάποιες μπούκλες πεταγόταν στο μέτωπο της κάτω από το σκουφί. Ήταν ύψους μεταξύ 1.65 – 1.70, ούτε αδύνατη ούτε ευτραφής, τα μαλλιά της ήταν σκούρου χρώματος, τα μάτια της ήταν σκούρα, στρογγυλά και προεξείχαν αρκετά από το πρόσωπο της. Από την σωματοδομή, το περπάτημα και τη φωνή της, θεωρώ ότι είναι ηλικίας μικρότερης των 45 ετών. Πιθανόν να ήταν 35 με 45.

Καθόλη τη διάρκεια του παραπάνω περιστατικού, η εν λόγω έκανε συνέχεια το σταυρό της, με νευρικό τρόπο. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε. Κάθε βράδυ κοιτούσαμε έξω από το σπίτι και δεν την είδαμε ποτέ. Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού και δεν κυκλοφορούσε κάνεις. Σας τα μεταφέρω αυτά επειδή συνέβησαν κάτω από το σπίτι της παθούσας και επειδή ο τρόπος που κινούνταν η άγνωστη γυναίκα έδειχνε σαν να παρακολουθούσε την περιοχή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ