Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2020

Η ώρα της απόφασης, ποιοι θα πάνε φυλακή και ποιοι σπίτι τους

Mε την έναρξη της διαδικασίας στις 11 το πρωί, το δικαστήριο θα απασχολήσει το θέμα που έχει ανακύψει με τον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, σχετικά με μεταγενέστερα βουλεύματα που έχουν εκδοθεί για την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί. Εκτός απροόπτου θα εκδοθεί και η απόφαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ώρα της απόφασης, ποιοι θα πάνε φυλακή και ποιοι σπίτι τους
Σε διάσκεψη αναμένεται να αποσυρθούν σήμερα –εκτός απροόπτου- οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, προκειμένου να αποφανθούν σε ποιους από τους καταδικασθέντες στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θα χορηγήσουν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τους και σε ποιους όχι.

Νωρίτερα ωστόσο, με την έναρξη της διαδικασίας στις 11 το πρωί, το δικαστήριο θα απασχολήσει το θέμα που έχει ανακύψει με τον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, σχετικά με μεταγενέστερα βουλεύματα που έχουν εκδοθεί για την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί.

Η πρόεδρος της έδρας Μαρία Λεπενιώτη κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου του ευρωβουλευτή, Αλέξανδρου Αλεξιάδη, ζήτησε να προσκομιστούν τα βουλεύματα στο δικαστήριο, ενώ πιθανότατα σήμερα να αποφανθεί και επί του αιτήματος του Ηλία Κασιδιάρη, όπου ζητεί την κλήτευση μάρτυρα στενού συνεργάτη της Κυβέρνησης Σαμαρά, την περίοδο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί του.

«Προκύπτει ότι ο εξ’ απορρήτων του Σαμαρά βρίσκεται μέσα στις επικοινωνίες. Να έρθει εδώ και να εξηγήσει τι έλεγε το βράδυ της δολοφονίας και πριν από αυτό με τον άνθρωπο που μιλούσε με τον δολοφόνο. Το έγκλημα που μου προσάπτεται είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου και έχω δηλώσει αθώος για όλα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ενώπιον του δικαστηρίου την Τετάρτη ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στην τοποθέτηση της σχετικά με την πληρότητα της πρότασης της για την χορήγηση αναστολής σε όλους τους κατηγορούμενους (πλην Ρουπακιά) αφού χαρακτήρισε το ύφος της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη «ιδιαίτερα έντονο» αναρωτήθηκε: «Ποια παραπλάνηση υπήρξε και σε ποια έκθεση ψευδών γεγονότων προέβη η Εισαγγελέας της έδρας όταν δύο βουλεύματα έχουν κρίνει όπως ισχυρίζονται κάποιοι συνήγοροι οι οποίοι, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας για μετριοπάθεια, τόσο εντός όσο και εκτός του δικαστηρίου, καταφέρονται συνεχώς με συκοφαντικές εκφράσεις για την εισαγγελέα επειδή δεν τους είναι αρεστές οι προτάσεις της;».

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ