Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Καταδικάζει η πλειοψηφία της ΕΔΕ την επίθεση κατά της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάζει η πλειοψηφία της ΕΔΕ την επίθεση κατά της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών

Ενέργειες, που ατελέσφορα επιδιώκουν τον εκφοβισμό ή την παρέμβαση στην ελεύθερη σκέψη του δικαστή, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κράτους Δικαίου και της προστασίας του.

Αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η πλειοψηφία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζοντας την επίθεση κατά της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Με αφορμή την επίθεση που εκδηλώθηκε κατά της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, η πλειοψηφία του Γραφείου Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και Νικόλαος Σαλάτας) επισημαίνει τα ακόλουθα: Το Κράτος Δικαίου έχει ως βασικό πυλώνα του την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την τήρηση του Συντάγματος και του Νόμου, δρουν με βάση τη συνείδηση τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Κάθε αμφισβήτηση της συνταγματικής αρχής της Δικαστικής Λειτουργίας στη Χώρα, ιδίως όταν έχει στον πυρήνα της την αμφισβήτηση της ελεύθερης σκέψης και δράσης του δικαστή είναι κατακριτέα και a priori αντίθετη στο Κράτος Δικαίου. Καταδικάζουμε την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και επιθυμούμε να επαναλάβουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ενέργειες, που ατελέσφορα επιδιώκουν τον εκφοβισμό ή την παρέμβαση στην ελεύθερη σκέψη του δικαστή, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κράτους Δικαίου και της προστασίας του.

Το μέλος του Γραφείου Τύπου και εκπρόσωπος Τύπου, Χαράλαμπος Σεβαστίδης εξέφρασε την άποψη ότι με αφορμή τις φθορές στο κτίριο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών από αναρχικές ομάδες καθώς και τις καταγγελίες για υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει να αποδοκιμάσει κάθε συμπεριφορά που πυροδοτεί κοινωνικές εντάσεις και απομακρύνεται από την αρχή της νομιμότητας.

Το Γραφείο Τύπου

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος     Νικόλαος Σαλάτας                 Χαράλαμπος Σεβαστίδης

Α΄ Αντιπρόεδρος                         Γενικός Γραμματέας             Εκπρόσωπος Τύπου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ