Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Κυβέρνηση προς εισπρακτικές: Αν συνεχιστούν οι οχλήσεις θα υπάρξουν αυστηρά μέτρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κυβέρνηση προς εισπρακτικές: Αν συνεχιστούν οι οχλήσεις θα υπάρξουν αυστηρά μέτρα

Έτοιμη να λάβει δραστικότερα μέτρα είναι η Κυβέρνηση σε μη συμμόρφωση των αποφάσεων για τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών. Η Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας προχώρησε σε τρίμηνη αναστολή της καταβολής δόσεων των δανειοληπτών, ελευθέρων επαγγελματιών και εργαζόμενων οι οποίοι δικαιούνται του επιδόματος των 800 ευρώ.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην οποία καθορίζει τα όρια λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού COVID-19. Ωστόσο, η κυβέρνηση σε περίπτωση καταγγελιών περί συχνών οχλήσεων των εισπρακτικών εταιρειών είναι έτοιμη να λάβει δραστικότερα μέτρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη συμφωνία των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις ως προς τις εισπρακτικές εταιρείες ισχύουν τα εξής:

– Αναστέλλεται για τρεις μήνες – κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον δανειολήπτη – η καταβολή των δόσεων απ’ όλους όσοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι, δικαιούνται του επιδόματος των 800 ευρώ.

Μετά τη χορήγηση της τρίμηνης αναστολής, δεν δικαιολογείται άλλο τηλεφώνημα.

– Προτείνονται εξατομικευμένες λύσεις σε δανειολήπτες που τεκμηριωμένα δοκιμάζονται από την αιφνίδια μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα, βασισμένες στο οικονομικό προφίλ του καθένα, ιδιώτη ή επιχείρησης, και προσφέρεται η δυνατότητα μείωσης ή αναστολής καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες.

– Αναστέλλεται για συγκεκριμένο διάστημα κάθε επικοινωνία με δανειολήπτες που επικαλούνται αποδεδειγμένο σοβαρό και πραγματικό πρόβλημα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους.

Σε περίπτωση που οι καταγγελίες περί συνεχών οχλήσεων συνεχιστούν, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ακόμη δραστικότερα μέτρα όσον αφορά τόσο τις εισπρακτικές εταιρείες, που είναι σε εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο, όσο και τις δικηγορικές εταιρείες, που λόγω νομοθετικής παραλείψεως του παρελθόντος δεν είναι ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ