Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Μήνυση κατά Κ. Μπογδάνου για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα γεγονότα στον Έβρο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση κατά Κ. Μπογδάνου για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα γεγονότα στον Έβρο

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατέθεσε στην Εισαγγελία ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Άγης Τάτσης εγκαλώντας τον για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο λόγος είναι το σχόλιο του βουλευτή «Με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ» σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook το οποίο δείχνει τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης να επιχειρεί να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο δικηγόρος Αγ. Τάτσης

Η μήνυση

Συγκεκριμένα στη μήνυσή του ο κ. Τάτσης αναφέρει:

«Την 7η Μαρτίου 2020 ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κωσταντίνος Μπογδάνος, δημοσίευσε στο ιστολόγιο που διατηρεί στο facebook, ανάρτηση του, συνοδευόμενη από αναδημοσίευση άρθρου από τον διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης «www,meaculpa.gr». Εκδότης του παραπάνω διαδικτυακού τόπου «www.meaculpa.gr» είναι ο παραπάνω βουλευτής, όπως ο ίδιος δηλώνει στην σελίδα του στο facebook.

  Η παραπάνω ανάρτηση εμφανίζει βίντεο, όπου τουρκικό στρατιωτικό όχημα επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στα σύνορα μας με την Τουρκία, προκειμένου προφανώς να διευκολύνει την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Σύμφωνα με το ίδιο το άρθρο που αναδημοσίευσε ο παραπάνω βουλευτής «Το νέο αυτό βίντεο δείχνει ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.»

Στην παραπάνω ανάρτηση του όμως στο facebook, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωσταντίνος Μπογδάνος, δηλώνει ότι το παραπάνω περιστατικό συντελέστηκε «Με τις πλάτες των συριζαίων».

  Δηλαδή, ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Η δήλωση αυτή έγινε εν μέσω υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδίου της τουρκικής κυβέρνησης να πιέσει την Ελλάδα σε σχέση με το μεταναστευτικό πρόβλημα, δημιουργώντας μείζονα ένταση ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου εκεί το καθεστώς της γείτονος χώρας, οργανωμένα και συντεταγμένα και κατά παραβίαση διεθνών συμφωνιών, προωθεί μετανάστες στην περιοχή και τους εξωθεί με βία να εισέλθουν στην χώρα μας.

Η δήλωση αυτή είναι πρωτοφανής και παραπέμπει σε άλλες εποχές, όταν εξυφαίνονταν οι σκευωρίες όπως της «Δίκης των αεροπόρων» και της «Υπόθεσης Ασπίδα», όταν οι τότε κυβερνήσεις επιχειρούσαν να εμφανίσουν την Αριστερά και τον Ανδρέα Παπανδρέου ως συνεργάτες εχθρικών δυνάμεων που εκτελούσαν δολιοφθορές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο.

Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Είναι δε προφανές ότι θα πρέπει ο εν λόγω βουλευτής να κληθεί να καταθέσει τα στοιχεία που τυχόν διαθέτει και τα οποία τον οδήγησαν να προβεί σε αυτή την δημόσια δήλωση, περί υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις παραπάνω πράξεις που περιγράφονται στο άρθρο που δημοσίευσε. Διότι είναι προφανές, ότι αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, τότε η συγκεκριμένη δήλωση στόχο είχε να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα.

Η συγκεκριμένη δήλωση, η οποία είναι καθόλα ψευδής και συκοφαντική, θίγει όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων είμαι και εγώ, αφού μας εμφανίζει ως συνεργάτες των τούρκων στις παράνομες ενέργειες τους και για το λόγο αυτό ζητώ τον ποινικό κολασμό της παραπάνω πράξης.

Περαιτέρω, διασπείρει το φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, και είναι πρόσφορη να διαταράξει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, και ως εκ τούτου τιμωρείται από το Νόμο.

Θα πρέπει δε θα κληθούν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να καταθέσουν για το αληθές ή όχι του ισχυρισμού που διατύπωσε στην ανάρτηση του ο παραπάνω βουλευτής.

Είμαι δε βέβαιος, ότι τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

  Καταμηνύω τις παραπάνω παράνομες πράξεις και ζητώ την νόμιμη τιμωρία παντός ήθελε βρεθεί υπεύθυνου.

  Προσάγω:

  1. Αντίγραφο της ανάρτησης στο facebook

  2. Αντίγραφο του δημοσιεύματος στο ιστολόγιο “www.meaculpa.gr»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ