Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Μπαράζ νέων κακουργημάτων για τη Folli Follie – 16 οι κατηγορούμενοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μπαράζ νέων κακουργημάτων για τη Folli Follie – 16 οι κατηγορούμενοι

Για τρία κακουργήματα διώκονται επιπλέον οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Folli Follie αφού ήδη η οικονομική Εισαγγελία προχώρησε στην παραγγελία άσκησης ποινικής σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία από κοινού, καθώς επίσης και χειραγώγηση.

Οι διώξεις αφορούν συνολικά 16 άτομα  μεταξύ των οποίων ο Δημ. Κουτσολιούτσος, τα μέλη του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie, καθώς επίσης και συνεργάτες της στην θυγατρική εταιρεία στην Ασία.

Συνολικά μετά από παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος 16 προσώπων.

Συγκεκριμένα:

*Για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διώκονται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης και ακόμα 4 πρόσωπα. Πρόκειται για τον επικεφαλής, την υπεύθυνη οικονομικών και έναν υπάλληλο στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία (όλοι τους κατάγονται από το Χονγκ Κονγκ) και τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

*Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται 6 άτομα (οι 3 αλλοδαποί, ο οικονομικός διευθυντής, ένα μέλος του ΔΣ και ένας υπάλληλος της εταιρείας.

*Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

*Για χειραγώγηση διώκονται 13 πρόσωπα. Δημήτρης και Τζώρτης Κουτσολιούτσος, αλλά και η σύζυγος Κατερίνα Κουτσολιούτσου. Επιπλέον όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017. Η επίδικη περίοδος είναι από το 2009 μέχρι πρώτο τρίμηνο του 2018.

Γιατί διώκονται

Σύμφωνα με πληροφορίες το αδίκημα της πλαστογραφίας συνίσταται στο ότι φέρονται να κατασκεύασαν  και χρησιμοποίησαν πλαστά τραπεζικά στέιτμεντ, τα οποία αναφέρονται και στην έκθεση της Μάρσαλ. Τα οποία -φέρονται να -χρησιμοποιήθηκαν για να συντάξουν ανακριβείς ισολογισμούς.

Έναν χρόνο πριν

Είναι το δεύτερο κύμα διώξεων που ασκείται για την υπόθεση καθώς πέρυσι στις 7 Δεκεμβρίου η εισαγγελία είχε απαγγείλει κατηγορίες για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 11 άτομα, που είχαν κληθεί σε προηγούμενο χρόνο ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων για την υπόθεση της Folli Follie.

Η δίωξη στρεφόταν κατά του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τεσσάρων μελών του ΔΣ που ενέκριναν τις οικονομικές καταστάσεις για τις οικονομικές χρήσεις 2016, 2017, δύο μελών της Επιτροπής Ελέγχου, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017, του οικονομικού διευθυντή και του συνδιαχειριστή του υπο-ομίλου στην Ασία, Folli Follie Sourching. Πρόκειται για συνολικά 14 άτομα για 10 εκ των οποίων ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ