Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Ο πρωθυπουργός αποφασίζει για το 800άρι των δικηγόρων- γιατρών, επιστημόνων- Έτοιμοι να προσφύγουν στα δικαστήρια οι δικηγόροι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο πρωθυπουργός αποφασίζει για το 800άρι των δικηγόρων- γιατρών, επιστημόνων- Έτοιμοι να προσφύγουν στα δικαστήρια οι δικηγόροι

Στα χέρια του πρωθυπουργού είναι – πιθανότατα- σήμερα η απόφαση για την ένταξη και των γιατρών , δικηγόρων, επιστημόνων στο βοήθημα των 800 ευρώ που έχει προκαλέσει σφοδρή αντίδραση κυρίως από τους δικηγόρους. Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το ύψος του επιδόματος για γιατρούς, δικηγόρους και άλλους επιστήμονες του να φτάσει από τα 600 στα 800 ευρώ. Την τελική απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Σύσκεψη για το θέμα έγινε και χθες και τα οικονομικά δεδομένα τέθηκαν επι τάπητος. Άλλωστε το θέμα «σήκωσε» και η αντιπολίτευση με τον Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί μαζί με τον Μιχάλη Καλογήρου τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Το ίδιο έπραξε και η Φώφη Γεννηματά.

Σφοδρή αντίδραση

Όλα αυτά στον απόηχο των αντιδράσεων των δικηγόρων που είναι έτοιμοι να περάσουν στην αντεπίθεση μετά την εξαίρεσης τους από το επίδομα των 800 ευρώ και την ένταξης τους σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης μέσω voucher (αξίας 600 ευρώ έκαστο), μέτρο που χαρακτηρίζουν ως «προκλητικό εμπαιγμό, που υποτιμά τη νοημοσύνη όλων.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ κατόπιν της έκτακτης συνεδρίασής του ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αίτηση ακύρωσης των εκδοθεισών κανονιστικών πράξεων, κατά το μέτρο που εξαιρούνται οι δικηγόροι από υπαγωγή στο καθεστώς επιδότησης των 800 ευρώ.

Εκτός της προσφυγής όμως αποφασίστηκε επίσης: α) να παύσει από τούδε και στο εξής η συμμετοχή των δικηγόρων σε κάθε διοικητική επιτροπή του Δημοσίου και φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα και β) σε περίπτωση που δεν καταβληθούν στους δικηγόρους επιδόματα από τα χρήματα του ειδικού λογαριασμού ανεργίας του ΟΑΕΔ Δικηγόρων, να ζητηθεί από τους δικηγόρους να παύσουν την καταβολή της σχετικής ετήσιας εισφοράς των 120 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ