Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Πηγές Εισαγγελίας: 3 εισαγγελείς παρόντες στις έρευνες στο Κουκάκι – Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πηγές Εισαγγελίας: 3 εισαγγελείς παρόντες στις έρευνες στο Κουκάκι – Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Με την νομιμότητα που εισφέρει η παρουσία τριών εισαγγελέων , σε όλες τις κατ΄ οικον έρευνες, όπως διευκρινίζεται, έγιναν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Κουκάκι για την εκκένωση καταλήψεων. Αυτό ξεκαθαρίζουν πηγές της Εισαγγελίας με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία λειτούργησε χωρίς παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι της οικογένειας του σκηνοθέτη στην οδό Ματρόζου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο χώρο υπήρχαν τρεις εισαγγελείς, οι οποίοι ήταν παρόντες στις κατ΄οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.

Έρευνα

Οι καταγγελίες όμως περί αστυνομικής αυθαιρεσία και άσκησης βίας σε βάρος του σκηνοθέτη και του γιου του , αλλά και αυτών περί χρήσης «πλαστικών σφαιρών» προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας και ειδικά για τη διακρίβωση τυχόν τέλεσης αδικημάτων μεταξύ των οποίων εκείνο της σωματικής βλάβης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ