Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

«Πόλεμος» στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων – Ευθεία αμφισβήτηση επιλογών Σεβαστίδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Πόλεμος» στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων – Ευθεία αμφισβήτηση επιλογών Σεβαστίδη

Σε -δεύτερη εντός λίγων ημερών- ευθεία αμφισβήτηση επιλογών του του προέδρου της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, Χριστόφορου Σεβαστίδη, προχωρεί εκ νέου ένα τμήμα του Διοικητικού Συμβουλίου ζητώντας τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου.   Αφορμή στάθηκε η προσωπική ανακοίνωση που ανήρτησε ο κ. Σεβαστίδης, ως πρόεδρος της ΕΔΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του Μιχ. Χρυσοχοΐδη για το περιεχόμενο της δίωξης σε βάρος των συλληφθέντων στο Κουκάκι, το οποίο χαρακτήρισε «παρέμβαση’ στο έργο της Δικαιοσύνης. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέλη της ΕΔΕ θεωρούν αντικαταστατικό το γεγονός της μονομερούς σύνταξης και αποστολής της ανακοίνωσης χωρίς να ερωτηθούν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Η ένταση δηλαδή δεν καταγράφεται, κατ΄αρχήν τουλάχιστον, για   το περιεχόμενο.

Το δεύτερο πάντως αίτημα για σύγκληση έκτακτου ΔΣ, αντανακλά το χάσμα που υπάρχει πλέον μεταξύ των τριών παρατάξεων που συγκρότησαν για δεύτερη φορά προεδρείο στην Ένωση (Σεβαστίδης, Λυμπερόπουλος, Σαλάτας) και την πολεμική που έχει αναπτυχθεί ενόψει των εκλογών τον Μάιο. Η ανακοίνωση των 5 μελών του ΔΣ έχει ως εξής:

Αίτημα σύγκλησης έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ενόψει των τελευταίων, τουλάχιστον ατυχών, κατά τη γνώμη μας, πρωτοβουλιών του Προέδρου της Ένωσης μας Χριστόφορου Σεβαστίδη και με αφορμή την έγγραφη δήλωσή του στις 17.1.2020 ως προς τα θλιβερά γεγονότα επί της οδού Ματρόζου αλλά και της προσωπικής του απόφασης περί μη προσκλήσεως του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην ετήσια ΓΣ και εν συνεχεία αποστολής επιστολής στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων με άγνωστο στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη μας περιεχόμενο και της μη εγχείρησης του ψηφίσματος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά στον Υπουργό Επικρατείας, ενέργειες που προκαλούν σύγχυση εντός του Δικαστικού Σώματος αλλά και στην κοινή γνώμη, εάν δηλαδή είναι απόψεις προσωπικές του Πρόεδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αυτής, ζητούμε σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.1 του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου  το συντομότερο επί τω τέλει διασφαλίσεως του σεβασμού του καταστατικού πλαισίου της Ένωσης μας.

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος  Εφέτης Α΄Αντιπρόεδρος

Νίκος Σαλάτας Εφέτης Γενικός Γραμματέας

Ευστάθιος Βεργώνης   Αντεισ/λέας Εφετών Β΄Αντιπρόεδρος

Δημήτρης Φούκας  Πρ.Πρωτοδικών Αν.Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Νάστας Πρόεδρος Εφετών Μέλος ΔΣ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ