Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Προφυλακίστηκε ο 21χρονος αλλά διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προφυλακίστηκε ο 21χρονος αλλά διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Στην φυλακή οδηγήθηκε προσωρινά ο νεαρός που σκότωσε και εξαφάνισε το πτώμα του νονού του στα Πετράλωνα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του σήμερα στον ανακριτή. Ανακριτής και εισαγγελέας αν και τον έκριναν προφυλακιστέο, παράλληλα διαπίστωσαν ότι χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε και η συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του από τους αστυνομικούς στην Ευελπίδων καθώς αρνιόταν να βγει από το αστυνομικό όχημα για να οδηγηθεί στον ανακριτή, φωνάζοντας παράλληλα “βοήθεια”.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος νεαρός σκότωσε και στη συνέχεια τεμάχισε το πτώμα του νονού του 52 χρονών τον οποίο φιλοξενούσε στο σπίτι του στα Πετράλωνα και στην συνέχεια το πέταξε στα σκουπίδια. Οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το πτώμα παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν ψάχνοντας ακόμα και στις χωματερές. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομολογία του στους αστυνομικούς για το έγκλημα του το απέδωσε στην κακή συμπεριφορά του θύματος προς τη μητέρα του την οποία ισχυρίσθηκε ότι ο νονός του χτυπούσε.   Η τελευταία η οποία εντοπίσθηκε από αστυνομικούς σε χώρους του σπιτιού διαπιστώθηκε ότι έχει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα και ήδη νοσηλεύεται σε ίδρυμα λαμβάνοντας ψυχιατρική αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες όταν η αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα από θαμώνα καφενείου στο οποίο σύχναζε ο 52χρονος, αναφέροντας ότι το θύμα δεν είχε πάει στο καφενείο και τόνισε ότι ανησυχεί για την υγεία του, καθώς δεν είχε πει ότι θα απουσιάζει για κάποιο λόγο. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του 21χρονου στα Πετράλωνα, στην οδό Πανδώρου 9, συνοδεία εισαγγελέα, για να διερευνήσουν τι συμβαίνει.

Όταν ο νεαρός άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς, πανικοβλημένος τους είπε ότι «σκότωσα τον νονό μου και τον πέταξα στα σκουπίδια». Αργότερα, δε, δήλωσε ότι «τον έσφαξα, τον τεμάχισα και τον έριξα στα σκουπίδια». Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησαν εντατικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε κάδους απορριμμάτων στη γύρω περιοχή, οι οποίες όμως δεν απέδωσαν.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι βρέθηκαν ίχνη αίματος σε διάφορα σημεία, όπως και στα χέρια του 21χρονου. Σύμφωνα με ιδιοκτήτη καφενείου της περιοχής η μητέρα του δράστη, όταν ρωτήθηκε πού βρίσκεται ο 52χρονος, απάντησε ότι θα τον έχει σκοτώσει ο γιος της.

Ο 52χρονος φιλοξενούνταν στο σπίτι του 21χρονου και της μητέρας του στα Πετράλωνα τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ