Τετάρτη 25 Μαϊου 2022

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε έως τις 21 Ιανουαρίου το σχέδιο νόμου για το νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων

To νομοσχέδιο προβλέπει την μονιμοποίηση των υπαλλήλων που είχαν μεταχθεί (με την κινητικότητα) στα δικαστήρια, οι οποίοι πλέον θα θεωρούνται – σε επίπεδο δικαιωμάτων και εξέλιξης- ισότιμοι δικαστικοί υπάλληλοι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε έως τις 21 Ιανουαρίου το σχέδιο νόμου για το νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων

Ανοιχτό σε παρατηρήσεις και προτάσεις θα είναι μέχρι τις 21 Ιανουαρίου το σχέδιο νόμου για το νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων στο οποί προβλέπεται μεταξύ άλλων η πρόσληψη ειδικών δικαστικών υπαλλήλων για νομολογιακή τεκμηρίωση και επικοινωνία του δικαστηρίου.

Πρόκειται για δυο αυτοτελείς κατηγορίες δικαστικών υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που θα προσληφθούν και θα συνεπικουρούν τους δικαστικούς λειτουργούς στο δικαιοδοτικό τους έργο:

  • Κλάδος ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου, ο οποίος καλύπτει την ανάγκη υποστήριξης των δικαστικών λειτουργών (νομοθετική, νομολογιακή και βιβλιογραφική τεκμηρίωση). Εν ολίγοις ο δικαστικός υπάλληλος (βοηθός δικαστή επι της ουσίας) θα κάνει την συγκέντρωση του υλικού σε νομολογιακό επίπεδο ώστε να μπορεί να συγκεντρωθεί και αφοσιωθεί ο δικαστής στο δικαιοδοτικό του έργο.
  • Κλάδος ΠΕ Δικαστικής Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων , για την επικοινωνία και τη διαχείριση της πληροφορίας από και προς τη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για δικαστικούς υπαλλήλους που θα κάνουν τις επαφές σε άλλα δικαστήρια (και εξωτερικού) και θα ασκούν και καθήκοντα επικοινωνίας του δικαστηρίου σε σχέση με τον Τύπο(μη ορθή απόδοση δικαστικών αποφάσεων στον Τύπο κλπ.).

Επιπλέον, με το σχέδιο μονιμοποιούνται οι υπάλληλοι που είχαν μεταχθεί (με την κινητικότητα) στα δικαστήρια, οι οποίοι πλέον θα θεωρούνται – σε επίπεδο δικαιωμάτων και εξέλιξης- ισότιμοι δικαστικοί υπάλληλοι. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΔΩ: ΚΔΥ-διαβούλευση-7.1.2021

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ