Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021

Siemens: Ο ΟΤΕ ζητεί τα λεφτά των κατηγορουμένων και η σύζυγος Καραβέλα να εκτίσει την ποινή κατ’ οίκον

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Siemens: Ο ΟΤΕ ζητεί τα λεφτά των κατηγορουμένων και η σύζυγος Καραβέλα να εκτίσει την ποινή κατ’ οίκον

Την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής κάθειρξης των 13 ετών που της επέβαλε το δικαστήριο για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της siemens ζητεί η Μάρθα Καραβέλα  σύζυγος του φυγόδικου πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα. Η γυναίκα που έχει οδηγηθεί στη φυλακή επικαλείται σε αίτηση της που υπέβαλε μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων της τις διατάξεις του νέου ποινικού Κώδικα αφού είναι άνω των 70 ετών. Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος της κατηγορουμένης και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδοσή την απόφαση του στις 12 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την ίδια ημερομηνία να αποφανθεί και επί αιτήματος που υπέβαλε από την πλευρά του ο ΟΤΕ, που ζητεί την απόδοση των δεσμευθέντων και κατασχεθέντων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των 22 καταδικασθέντων στην υπόθεση της σύμβασης 8002/1997 που αφορά την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ από το Γερμανικό κολοσσό και ο Οργανισμός παρίστατο στη δίκη ως πολιτικώς ενάγον.

Το αίτημα του ΟΤΕ, για το οποίο επιφυλάχθηκε και η εισαγγελέας της έδρας στηρίζεται στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι επί της ουσίας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες το Τριμελές εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από αποδεικτική διαδικασία τριών ετών καταδίκασε 22 κατηγορούμενους (από τους συνολικά 54 κατηγορούμενους) σε ποινές κάθειρξης που ξεκινούν από τα 7 έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη βάση του νέου Ποινικού Κώδικα, τα 15 έτη.

Ανάμεσα τους ο απών -εκπροσωπούμενος μόνο από τον δικηγόρο του- πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και τρία πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ