Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τρίτη αθώωση για τον Θ. Λιακουνάκο για τα εξοπλιστικά – Δεν υπάρχει ζημία για το δημόσιο αποφάνθηκε το δικαστήριο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρίτη αθώωση για τον Θ. Λιακουνάκο για τα εξοπλιστικά – Δεν υπάρχει ζημία για το δημόσιο αποφάνθηκε το δικαστήριο

Για τρίτη φορά αθωώθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, αυτή τη φορά για την υπόθεση της σύμβασης των ελικοπτέρων AH-64D Apache.

Μαζί με τον επιχειρηματία αθώοι κηρύχθηκαν και οι υπόλοιποι 10 συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση των αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που περιέχονταν στη σύμβαση  προμήθειας των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι.

Τρίτη αθώωση

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και το δικαστήριο μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία , έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι αποδιδόμενες σε βάρος των κατηγορουμένων πράξεις και ότι σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από την εν λόγω προμήθεια!  Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αθώωση του επιχειρηματία (τον οποίο υπερασπίστηκαν οι δικηγόροι Θανάσης Κανελλόπουλος και Πάρης Τσάμης) για περίπτωση προμήθειας οπλικού συστήματος που σχηματίστηκε δικογραφία με την ένδειξη «υπόθεση διαφθοράς».

Στην ομόφωνη απόφαση του το Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων, την οποία εξέδωσε κατόπιν πολύμηνης και διεξοδικής αποδεικτικής διαδικασίας,αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι αποδιδόμενες βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος κατηγορίες σε βάρος των 11 εμπλεκόμενων και ότι σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από την επίδικη προμήθεια.

Η σύμβαση

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί  το 2003 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου μεταξύ του ΥΕΘΑ και της αμερικανικής εταιρείας BOEING. Υποκατασκευάστρια της τελευταίας για την υλοποίηση  του έργου  είχε επιλεγεί η εταιρεία SONAK του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, η οποία εφέρετο σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, να προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 27εκ. δολάρια.

Συγκατηγορούμενος του Θωμά Λιακουνάκου, ήταν και ο πρώην γενικός  γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, καθώς και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι αθωώθηκαν επίσης ομόφωνα από το αδίκημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργία ς σε αυτό, το οποίο αντιμετώπιζαν κατά περίσταση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ