Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020

Βασιλική Θάνου: «Μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος της Δικαιοσύνης» από τη μάχη των εισαγγελέων στη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βασιλική Θάνου: «Μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος της Δικαιοσύνης» από τη μάχη των εισαγγελέων στη Novartis

Στη «γενικότερη προσπάθεια από δύο – τρία πρόσωπα να εμπλέξουν και το δικό μου όνομα για να δείξουν ότι δήθεν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», απέδωσε η Βασιλική Θάνου όσα της καταλόγισε η Γεωργία Τσατάνη κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός απάντησε στις κατηγορίες της εισαγγελέως. «Δεν έχω τίποτα προσωπικό με την κ. Τσατάνη. Με τις ενέργειές και τις παραλείψεις της στην υπόθεση Marfin – Βγενόπουλου προκάλεσε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης», είπε η Βασιλική Θάνου στην εκπομπή «Vicky Pedia» της Βασιλικής Πολύζου. Επικαλέστηκε επίσης τα έγγραφα που έστειλαν οι Κυπριακές Αρχές επειδή η πρώην εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο και τη δικογραφία για τον χρηματισμό του Κύπριου τραπεζίτη, ενώ υπογράμμισε και τις δύο αποφάσεις από τα Πειθαρχικά Όργανα του Αρείου Πάγου, καθώς και τις διώξεις που ασκήθηκαν για την υπόθεση της Marfin όταν ανασύρθηκε ο φάκελος από το αρχείο.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Για την πρόωρη απομάκρυνσή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Βασιλική Θάνου επανέλαβε την πεποίθησή της ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πέρασε από τη βουλή φωτογραφική διάταξη, την οποία χαρακτήρισε «αντισυνταγματική». Στην επιχειρηματολογία της χρησιμοποίησε τον νόμο του Λευτέρη Αυγενάκη για τα όρια ηλικίας και τους περιορισμούς θητειών στις αθλητικές ομοσπονδίες, καθώς και τη νομοθετική παρέμβαση του Γιώργου Γεραπετρίτη για τους γενικούς γραμματείας των υπουργείων. «Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε αναφορά στην αναδρομική ισχύ των διατάξεων, αλλά απεσύρθη επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική. Στην περίπτωσή μου, όμως, εφαρμόστηκε η αναδρομικότητα», είπε μεταξύ άλλων η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου που έχει προσφύγει στο ΣτΕ και, μάλιστα, αιτήθηκε την υποβολή προδικαστικού ερωτήματος για ενδεχόμενη παραβίαση του Ενωσιακού Δικαίου.

Novartis

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, η Βασιλική Θάνου είπε ότι «πρέπει να ακούσουμε και την άλλη πλευρά διότι έως τώρα ακούμε μόνο τη μία» κι έθεσε τα ερωτήματα: «Πώς γίνεται να έχει δώσει εντολή ο κ. Παπαγγελόπουλος στην κ. Τουλουπάκη και εκείνη να θέτει στο αρχείο τους φακέλους για επτά πολιτικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ; Αν υπήρχε εντολή και παρέμβαση, θα έμπαιναν οι υποθέσεις στο αρχείο;».

Παραδέχθηκε, πάντως, η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ότι έχει προκληθεί μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος της Δικαιοσύνης από τις αλλεπάλληλες και εκατέρωθεν αναφορές μεταξύ των εισαγγελέων. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ