Δευτέρα 10 Μαϊου 2021

Γεώργιος Νικολακόπουλος: Καραντίνα και Δικαστήρια – Ποιες αρμοδιότητες παγώνουν και ποιες λειτουργούν κανονικά

“Παγώνουν” οι δικαστικές διαδικασίες, όμως χρειάζεται προσοχή, διότι οι επείγουσες υποθέσεις (ασφαλιστικά μέτρα κλπ), καθώς και οι κοινοποιήσεις με Δικαστικό Επιμελητή γίνονται κανονικά!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γεώργιος Νικολακόπουλος: Καραντίνα και Δικαστήρια – Ποιες αρμοδιότητες παγώνουν και ποιες λειτουργούν κανονικά

Ο Γεώργιος Νικολακόπουλος, εξηγεί σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ, ποιες αρμοδιότητες των Δικαστηρίων αναστέλλονται προσωρινά και ποιες όμως διεξάγονται κανονικά .

Σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ αναστέλλονται προσωρινά:

α) οι δίκες ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων,

β) οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, καθώς και της παραγραφής των συναφών αξιώσεων,

γ) οι κατά τις κείμενες διατάξεις, διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και της διενέργειας πλειστηριασμών.

Συνεπώς, “παγώνουν” οι δικαστικές διαδικασίες, όμως χρειάζεται προσοχή διότι οι επείγουσες υποθέσεις (ασφαλιστικά μέτρα κλπ), καθώς και οι κοινοποιήσεις με Δικαστικό Επιμελητή γίνονται κανονικά!

Στο πεδίο της συμβιβαστικής επίλυσης των τραπεζικών υποθέσεων, θετικό είναι το γεγονός ότι οι τράπεζες και οι νέοι δικαιούχοι των χαρτοφυλακείων δανείων αντιμετωπίζουν πιο ρεαλιστικά τις ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες, κυρίως αυτούς που έχουν προχωρήσει δικαστικώς και δεν έχουν χάσει τα νομικά τους δικαιώματα.

Επίσης, κίνητρο για τις τράπεζες (και τους διαδόχους τους) αποτελεί και η επιχορήγηση από το πρόγραμμα “Γέφυρα”, όμως οι οφειλέτες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τί υπογράφουν!

Ο Γεώργιος Νικολακόπουλος είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο & ΣτΕ

Πηγή : eretikos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr