Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ολυμπία Αναστασοπούλου: Δικαιοσύνη , η επόμενη μέρα…

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ολυμπία Αναστασοπούλου: Δικαιοσύνη , η επόμενη μέρα…

Αναφορικά με πληροφορίες για το κυβερνητικό σχέδιο δημιουργίας ειδικών τμημάτων που θα δικάζουν υποθέσεις ιδιαίτερου επενδυτικού ενδιαφέροντος με fast track διαδικασίες θεωρώ ότι ο ανωτέρω σχεδιασμός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο η πλειοψηφία των υποθέσεων που αναμένεται να προταχθούν αφορά αστικές και εμπορικές διαφορές, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να επιλυθούν με προσφυγή των μερών στη διαδικασία της Διαμεσολάβησης με διεκπεραίωση από ανεξάρτητους επαγγελματίες και ταχεία επίτευξη συμφωνίας, το πρακτικό της οποίας αποτελεί από την κατάθεσή του εκτελεστό τίτλο, εφόσον η συμφωνία μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αναγκαστικής εκτέλεσης.

Επιπροσθέτως στη δημόσια πρόσκληση για το ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για τους πληττόμενους από τον κορονοϊό, επιστημονικούς κλάδους της χώρας στα προσφερόμενα σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης “τα οποία θα βοηθήσουν άμεσα στον εκσυγχρονισμό των δεξιοτήτων και των γνώσεων τους στο συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον” ατυχώς δεν περιλαμβάνεται η εκπαίδευση σε θέματα Διαμεσολάβησης, η οποία θα πρέπει, IMHO, να περιληφθεί άμεσα με διττό όφελος:

α) θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης με την ενίσχυση του θεσμού της Διαμεσολάβησης με τη συμμετοχή επαγγελματίών νομικών, αλλά και οικονομολόγων, λογιστών κ. ά.

  β) θα προσφέρει άμεσο οικονομικό όφελος στους Φορείς Κατάρτισης Διαμεσολαβητών και δη στους Δικηγορικούς Συλλόγους που έχουν ήδη προβεί στη σχετική σύσταση αυτών με ευνόητες θετικές συνέπειες για τα μέλη αυτών (οι λεπτομέρειες των οποίων δύνανται να οριστούν εν ευθέτω χρόνω και αναλόγως της συμμετοχής).

Θεωρώ ότι είναι ένα δίκαιο και αμοιβαία επωφελές αίτημα, το οποίο μπορούμε και πρέπει να προωθήσουμε άμεσα θεσμικά και προσωπικά η καθεμία και ο καθένας απο μας με θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία !

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ