Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Άμεση αναστολή των δόσεων όλων των δανείων προς τις τράπεζες ζητούν από τον πρωθυπουργό οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άμεση αναστολή των δόσεων όλων των δανείων προς τις τράπεζες ζητούν από τον πρωθυπουργό οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου

Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την «άμεση αναστολή της πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών, επιχειρηματικών και των καταναλωτικών δανείων προς τις Τράπεζες, κατ’ ελάχιστον και σε πρώτη φάση για  τριάντα ημέρες,  λόγω  των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού  COVID-19, και των κατεπειγόντων  μέτρων  αντιμετώπισης του» κάνει ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου.

Με χθεσινή επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥ.ΔΑΝ.ΕΦ. ο οποίος αριθμεί σε 4.000 ενεργά μέλη, αλλά ωστόσο εκπροσωπεί τους 70.000 Έλληνες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, ζητά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλάβει «νομοθετική πρωτοβουλία, που θα επιβάλλει την άμεση αναστολή της πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών, επιχειρηματικών και των καταναλωτικών δανείων προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα της χώρας, κατ’ ελάχιστον και σε πρώτη φάση για  τριάντα ημέρες».

Η επιστολή των δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου κοινοποιήθηκε και στους αρμόδιους υπουργούς, Ανάπτυξης και Οικονομικών, στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Το αίτημα προς τον πρωθυπουργό του ΣΥ.ΔΑΝ.ΦΕ. έχει ως εξείς:

ΠΡΟΣ :   Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, (primeminister@primeminister.gr)

KOIN :   (α)  Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, (public@mnec.gr)

(β)  Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, (ministeroffice@minfin.gr)

(γ)  Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, (fax 2103232239,                                    2103232816)

(δ)  Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Υπόψη Προέδρου Δ.Σ, (hba@hba.gr)

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Νιώθουμε ότι έχουμε το  χρέος να απευθυνθούμε προς Εσάς, ως  Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.ΕΦ) με 4.000 ενεργά μέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται με κοινωνικές, πολιτικές, δικαστικές και κοινωνικές παρεμβάσεις  από το 2014, προκειμένου να δικαιωθούν 70.000 δανειολήπτες σε ρήτρα αξίας ελβετικού φράγκου και περίπου 280.000 άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους, προκειμένου να αιτηθούμε με την παρούσα, την άμεση αναστολή της πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών, επιχειρηματικών και των καταναλωτικών δανείων προς τις Τράπεζες, κατ’ελάχιστον και σε πρώτη φάση για  τριάντα ημέρες,  λόγω  των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού  COVID-19, και των κατεπειγόντων  μέτρων  αντιμετώπισης του , τα οποία η κυβέρνησή Σας, άριστα  και έγκαιρα πράττοντας,  υιοθέτησε.

Θα ήταν κοινός τόπος  το να αναφερθούμε στην εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, που αντιμετωπίζει και η χώρα μας, όπως και τις δραματικές συνέπειες που έχει ήδη προκαλέσει και θα προκαλέσει περαιτέρω στην οικονομία της Χώρας, την αγορά εργασίας και σε κάθε φορολογούμενο πολίτη  και οικογένεια. Ήδη με νομοθετική πρωτοβουλία που  Εσείς λάβατε, το Ελληνικό Δημόσιο ανέστειλε τις καταβολές φόρων και εισφορών προς τα ταμεία, προβαίνοντας σε μια κίνηση άμεσης στήριξης των πολιτών της χώρας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Με την παρούσα προσφεύγουμε σε Εσάς και ζητούμε να αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία, που θα επιβάλλει την άμεση αναστολή της πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών, επιχειρηματικών και των καταναλωτικών δανείων προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα της χώρας, κατ’ελάχιστον και σε πρώτη φάση για  τριάντα ημέρες,  λόγω  των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού .

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι ότι με τα  αντανακλαστικά και την άμεση αποτελεσματικότητα  που έχετε επιδείξει εν γένει, αλλά και ιδιαίτερα  κατά την τρέχουσα περίοδο, θα υιοθετήσετε το δίκαιο και εύλογο αίτημά  εκατομμυρίων δανειοληπτών σε όλη την χώρα.

Αθήνα, 13-03-2020

Με βαθιά εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΑΝ.ΕΦ

Παντελεήμων Αντωνιάδης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ