Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Αυτόφωρη διαδικασία για υπάλληλο του Πρωτοδικείου μετά από μηνυτήρια αναφορά δικηγόρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτόφωρη διαδικασία για υπάλληλο του Πρωτοδικείου μετά από μηνυτήρια αναφορά δικηγόρου

Μηνυτήρια αναφορά που κινεί την διαδικασία του αυτοφώρου για δικαστικό υπάλληλο του Πρωτοδικείου Αθηνών , κατέθεσε το μεσημέρι δικηγόρος της Αθήνας.

Αφορμή, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά της δικηγόρου ήταν η «άρνηση του τελευταίου να την εξυπηρετήσει παρότι έπρεπε να κλείσει φάκελο μέχρι αύριο και προς τούτο είχε πάρει σχετική εντολή του προέδρου της Διοίκησης του Πρωτοδικείου».

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικηγόρος κατέθεσε πως του επισήμανε ότι πρέπει να εξυπηρετηθεί σήμερα κατόπιν της εντολής του Προέδρου και λόγω του κατεπείγοντος της υπόθεσής της , και  εκείνος – φέρεται να της – απάντησε «με ειρωνεία» πως  «είναι το τεσσαρακοστά-όγδοο νούμερο σε  προτεραιότητα» και πως «σήμερα δεν Θα εξυπηρετηθεί γιατί έχει άλλες σαράντα-επτά εντολές του Προέδρου στην σειρά».

Παρέμβαση του ΔΣΑ

Στο θέμα παρενέβη ο πρόεδρος του ΔΣΑ , Δημ. Βερβεσός, και με ανακοίνωση του Συλλλόγου αναφέρει πως «αφού λάβαμε γνώση μηνυτήριας αναφοράς συναδέλφου κατά δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Αθηνών, επί παραβάσει καθήκοντος, για περιστατικό που έλαβε χώρα στο αρχείο του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο ΔΣΑ κοινοποίησε την αναφορά στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Αγγελική Αλειφεροπούλου, τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Πλιώτα, και τον Προϊσταμένο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Γεώργιο Γρίβα, για να λάβουν γνώση και να προβούν στις δέουσες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία κατά του συγκεκριμένου δικαστικού υπαλλήλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Βερβεσός θα επισκεφθεί το πρωϊ τον Προεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ