Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

COVID 19 – Ικαρία: Η μαρτυρία του ηλεκτρολόγου που μπήκε στη βίλα χωρίς να γνωρίζει ότι ο νεαρός – γόνος οικογένειας εφοπλιστών – είναι θετικός στη νόσο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
COVID 19 – Ικαρία: Η μαρτυρία του ηλεκτρολόγου που μπήκε στη βίλα χωρίς να γνωρίζει ότι ο νεαρός – γόνος οικογένειας εφοπλιστών – είναι θετικός στη νόσο

«Ο,τι άγγιζε ο 25χρονος, περνούσε η κοπέλα του και το απολύμαινε»

«Ας περάσουμε όλοι αυτή τη φουρτούνα και πρώτα από όλα αυτός που δίνει τη μάχη του και όλα θα μπούνε στη θέση τους», αναφέρει χαρακτηριστικά στον επίλογο της επιστολής του ο μηχανολόγος Ι.Β. που επισκεύασε βλάβη στη βίλα του νεαρού..

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ικαρία η διαμονή του 25χρονου νεαρού στον νησί, ο οποίος όταν επέστρεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα κι ενώ ήταν θετικός στον κορωνοϊό, αντί να μείνει σε καραντίνα, αποφάσισε να ταξιδέψει με την κοπέλα του στο νησί.

Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του έχουν ήδη λάβει ήδη την οδηγία και παραμένουν για προληπτικούς λόγους σε κατ οίκον περιορισμό, με την ελπίδα να μην εκδηλώσουν κάποια από τα συμπτώματα της νόσου Covid 19.

Για παιδική ανευθυνότητα κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος του νησιού: «Πάνω από 10 άτομα έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας στους χώρους που επισκέφτηκε και στις πλατείες των χωριών που πέρασε. Ήταν απερισκεψία του».

«Φαίνεται μια παιδική ανευθυνότητα γιατί το να φύγεις από το Λονδίνο, να έρθεις Αθήνα και εκεί καυτηριάζω εγώ από την πρώτη μέρα το γεγονός ότι δεν έγινε έλεγχος στο «Ελ. Βενιζέλος» σε αυτούς που έρχονται από το Λονδίνο», είπε ο αντιδήμαρχος Ραχών Ικαρίας Σ. Πολίτης για τον νεαρό που είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς πολίτες, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Να κάτσει στο σπίτι του. Ήταν στις 12 του μηνός στην Αθήνα. Και 20 του μηνός να μπει στο καράβι και να κατευθυνθεί στην Ικαρία, την παραμονή ακριβώς των περιοριστικών μέτρων για τη μετακίνηση των επιβατών από το λιμάνι του Πειραιά στα νησιά μας; Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτό το πράγμα και στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση, – δικαιολογημένα ο δήμαρχός μας έχει πει ότι έχει νομική ευθύνη – κάποια παράβαση του νόμου περί καραντίνας έχει κάνει ο νεαρός».

«Την Τρίτη με πήρε από το Κέντρο Υγείας η γιατρός και μου είπε ότι ήρθα κατά 99,9% σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού»

Ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού που ήρθαν σε επαφή με τον νεαρό και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Ι.Β. κάτοικος Ραχών Ικαρίας, ο οποίος με επιστολή του, αποφάσισε να περιγράψει όλα όσα συνέβησαν στη βίλα της εφοπλιστικής οικογένειας, την οποία επισκέφτηκε για επαγγελματικούς λόγους:

«Είμαι ο Ηλεκτρολόγος που ο θετικός στον Κορωνοϊό νεαρός στον Άγιο Πολύκαρπο Ικαρίας με κάλεσε για να του επισκευάσω το σύστημα θέρμανσης του στη βίλα της οικογένειας στο χωριό” αναφέρει ο Ι».

[…] «Εμένα με ειδοποίησε η μητέρα του από την Αθήνα το Σάββατο το απόγευμα για να πάω γιατί είχε έρθει το παιδί της από την Αθήνα και κρύωνε, το σπίτι ήταν κρύο και κρύωνε με την κοπέλα του. Δεν μου είπε κανείς ότι είχε έρθει από την Αγγλία.Της απάντησα ότι μπορούσα να πάω την Κυριακή το απόγευμα, εκείνη επέμενε για νωρίτερα αλλά τελικά δεν μπόρεσα.»

[…] «Την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 18:30 πήγα εκεί φορώντας ΜΑΣΚΑ και ΓΑΝΤΙΑ μόνο και μόνο επειδή ήξερα ότι είχε έρθει την Παρασκευή 20 Μαρτίου με το πλοίο. Όταν μου άνοιξε ο νεαρός ένιωσε έκπληξη επειδή φορούσα ΜΑΣΚΑ και ΓΑΝΤΙΑ και έσπευσε να φορέσει και αυτός (Αν δεν φόραγα μάλλον θα έμπαινα έτσι). Μπαίνοντας μέσα μου έκανε πολύ εντύπωση αριστερά το πάσο της κουζίνας που ήταν γεμάτο Αντισηπτικά και διάφορα φάρμακα. Στη συνέχεια κατεβαίνοντας στη σκάλα για το λεβητοστάσιο, μου έκανε πάλι μεγάλη εντύπωση ότι οποιονδήποτε διακόπτη πατούσε αυτός (ακόμα και τον θερμοστάτη του καλοριφέρ) η κοπέλα του έτρεχε αμέσως από πίσω να τον ψεκάσει με κάποιο σκεύασμα και στη συνέχεια τον σκούπιζε με ένα υγρό μαντηλάκι. Μάλιστα αστειεύτηκα και του είπα ότι το “παρακάνει’’»

Έκανα ένα ατόπημα, αναγκάστηκα να βγάλω τα γάντια στο λεβητοστάσιο και τον θερμοστάτη

[…] «Μιάμιση ώρα μετά αφού αποκατέστησα τη βλάβη πληρώθηκα και έφυγα. Τα γάντια αναγκάστηκα να τα βγάλω 3 φορές, 2 κατά τη διάρκεια της εργασίας και μια κατά τη πληρωμή. Στη συνέχεια ήρθα σπίτι μου συνεχίζοντας φυσιολογικά τη ζωή μου με τη σύζυγο μου και τα 3 παιδιά μου. Τη Τρίτη 24 Μαρτίου γύρω στις 23:30 με πήραν τηλέφωνο από το Κέντρο Υγείας Ευδήλου για να με ενημερώσουν ότι (βάση της ιχνηλάτησης που έγινε) ήρθα σε επαφή με πιθανό κρούσμα Κορωνοϊου και ότι θα πρέπει να λάβω τα προβλεπόμενα μέτρα. Καταλαβαίνετε λοιπόν την αγωνία που βιώνω εγώ και η οικογένεια μου από τότε και πόσο μάλλον από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε το θετικό του δείγματος. Από εκείνη τη μέρα εννοείται ότι εγώ και η οικογένεια μου είμαστε σε εθελοντική καραντίνα στο σπίτι με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό (ψυχολογικές-οικονομικές κτλ).

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 21 Μαρτίου γύρω στις 16:00 τον είχε επισκεφθεί ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων Α.Τ., στον οποίο αναφέρθηκε από τον επιστάτη του κτήματος ότι ο νεαρός ήταν ΑΔΙΑΘΕΤΟΣ.

Το ίδιο ανέφερε και η μητέρα του στην σύζυγό μου όταν επικοινώνησαν την Τετάρτη 25 Μαρτίου ότι δηλαδή το Σάββατο 21 Μαρτίου ο νεαρός είχε «δέκατα» και επίσης ότι είχε επισκεφθεί την Ινδία και τη Σουηδία.

[…] Τελειώνοντας θέλω να αφήσω τα συμπεράσματα σε εσάς. Δεν ξέρω αν έφερε αυτός τον Κορωνοϊό στην Ικαρία (αυτό το ξέρει μόνο ο Θεός). Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αυτός και πιθανότατα η μητέρα του ήξεραν ότι υπήρχε πρόβλημα. Τώρα τα περί καραντίνας 14 ημερών για αυτούς που έρχονται από έξω τελικά απ’ότι φαίνεται είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό συνείδησης και παιδείας.

Εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου τα περαστικά στο νεαρό και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ όλους αυτούς, που ενώ δίνει τη μάχη του τον βρίζουν και τον καταριούνται.

Και επειδή “όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν την ψυχολογική πίεση το άγχος και την αγωνία που βιώνω εγώ και η οικογένεια μου όλες αυτές τις ημέρες (που αργούν να περάσουν) εύχομαι να μην τις ζήσει κανένας. Δεν μπορώ να χωνέψω ότι χωρίς να με προειδοποιήσει αυτός η μητέρα του με βάλανε μέσα στο σπίτι αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ας περάσουμε όλοι αυτή τη φουρτούνα και πρώτα από όλα αυτός που δίνει τη μάχη του και όλα θα μπούνε στη θέση τους. Καλό κουράγιο σε όλους! Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας..».

Πηγή: newsit – iefimerida

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ